Strålende mai-måned for campingplassene

Publisert

Det ble en laber måned for norske overnattingssteder, men pilene peker nå oppover i de fleste bransjene. Nordmenn flokket til campingplassene.

Ifølge SSBs overnattingstall for mai 2021, ble det gjennomført 1,6 millioner overnattinger i mai 2021. Det betyr en økning på 51,7 prosent, men fortsatt betydelig lavere sammenlignet med mai 2019.

Nordmenn strømte imidlertid til campingplassene, og det ble gjennomført 638 000 overnattinger i mai – en økning på 22 prosent fra mai i 2020. Bortimot alle overnattingene ble gjennomført av nordmenn, og utenlandske gjester utgjorde bare 1 prosent av gjestene i mai.

Venter på utenlandske gjester

Bransjesjef Jarle Buseth er strålende fornøyd med campingtallene for mai, og håper sommeren blir enda bedre enn fjorårets for bransjen.

Jarle Buseth, bransjesjef camping i NHO Reiseliv, er strålende fornøyd med tallene.

– Campingplassene har brukt pandemien til å styrke overnattingstilbudet og tilpasse produktet de kan tilby norske gjester. Og det kan se ut som gjestene er fornøyde med det tilbudet. 2020 var et veldig godt år, men skal vi tro mai-tallene kan sommeren 2021 bli enda bedre. Det er veldig gode nyheter for campingbransjen, sier Buseth.

Bransjesjefen ser nå frem til at også utenlandske turister kan komme til norske campingplasser

– Med nye innreiseregler fra 5. juli, tror vi også at de europeiske gjestene vil ta turen oppover i løpet av sommeren. De er sulteforet på norske naturopplevelser, ikke minst fisking, og jeg tror mange nå vil benytte muligheten til å dra til Norge, sier han.

Flere hotellovernattinger

I mai ble det gjennomført 792 000 overnattinger på norske hotell, 1,2 millioner færre overnattinger enn samme måned i 2019. Sammenlignet med mai i 2020, økte det imidlertid med 344 000 overnattinger. Ifølge SSB bærer tallene preg av at nasjonale og lokale nedstenginger varte deler av mai måned.

NHO Reiseliv håper nå at også hotellene vil nyte godt av gjenåpningen av samfunnet, og at dette etter hvert vil reflekteres i overnattingstallene.

En person i røde klær som suser nedover en preparert skibakke, med snøsprøyt rundt seg. Foto.

Forventer bra trøkk i vinterferien, men dyrtiden påvirker næringen

Situasjonsanalyse for norsk reiseliv

Resultater fra NHO Reiselivs medlemsundersøkelse februar 2024

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: