NHO Reiseliv

Innhold

Skatteetaten vil ha innrapporteringsplikt for aktører i delingsøkonomien

Nyhet, Politikk

Publisert

NHO Reiseliv-direktøren støtter Skatteetatens anbefalinger om innrapportering av skattedata.

Skatteetaten foreslår flere tiltak for å forenkle og forbedre beskatningen av nye aktører som Airbnb. – Reiselivet gir sin fulle støtte til Skatteetatens anbefalinger om innrapportering av skattedata, sier NHO Reiseliv-direktøren.

I en ny rapport om delingsøkonomi anbefaler Skatteetaten at det må utarbeides tydelige grenser for hva som er skattefritt og hva som er næringsvirksomhet. Videre mener Skatteetaten at selskaper som formidler overnattings- og oppdragstjenester, bør bli pålagt å innrapportere inntektsopplysninger direkte til Skatteetaten.

– Vår erfaring er at det blir riktigere skatt når informasjonen kommer direkte fra kilden, som bankinformasjon fra banken og informasjon om inntekt fra arbeidsgiver. Vi tror direkte rapportering er fremtiden for delingsøkonomiselskaper, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

– Lytt til Skattedirektøren

NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold har lenge tatt til orde for at nye plattformselskaper som Airbnb må levere statistikk til statistikkstyresmaktene og skattedata/inntektsvolum til skattestyresmaktene:

– Nå må myndighetene lytte til Skattedirektørens anbefalinger og følge opp med tiltak. Det må være et tydelig skille mellom de som driver privat korttids utleie av en enhet de selv bruker (under 20 000 kroners-grensen), og de som driver næringsvirksomhet i stor skala i leiligheter de ikke bor selv. Sistnevnte skal betale skatt som næring, sier Krohn Devold. 

Nye plattformselskaper må levere inntektsopplysninger til skattestyresmaktene #delingsøkonomi

Forenkling av regelverket

NHO Reiseliv-sjefen gir full støtte til Skattedirektørens anbefalinger om at regelverket må forenkles. Hun mener det må bli enklere for de som leier ut via Airbnb, og andre plattformselskaper, å vite hva som regnes som skattepliktig næringsvirksomhet.

– Skattesystemet er allerede på plass, men det må gjøres enkelt for aktører å følge gjeldende skatteregelverk og betale den skatten de skal. Skattesystemet bør enkelt kunne fange opp data fra de digitale plattformtjenestene, sier Krohn Devold.


Se også: 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: