1 av 2 spisesteder åpner igjen etter flere uker med stengte dører

Nyhet, Servering, Medlemskap og fordeler

Publisert

To menn i baren.

Restaurant Justisen, Oslo

Halvparten av serveringsstedene som har vært stengt grunnet koronakrisen, åpner igjen. Med en bransjeveileder for smittevern på plass, er serveringsstedene klare til å ta i mot gjester igjen på en trygg måte.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

NHO Reiselivs medlemsundersøkelse gjennomført 29. april blant 674 reiselivsbedrifter, viser at flere og flere reiselivsbedrifter begynner å åpne igjen. 1 av 2 serveringsbedrifter, 4 av 10 hoteller og 6 av 10 campingplasser har åpent eller kommer til å åpne igjen - med noe redusert bemanning. NHO Reiseliv har, på bestilling fra norske helsemyndigheter, laget en bransjeveileder for smittevern ved serveringssteder som skal gjøre det trygt å holde åpent og ta i mot gjester og ansatte. 

#205

En slik veileder vil hjelpe bedriftene å følge smittevernrådene fra myndighetene, og sikre at gjester kan føle seg trygge på å gå ut og spise, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– En slik veileder vil hjelpe bedriftene å følge smittevernrådene fra myndighetene, og sikre at gjester kan føle seg trygge på å gå ut og spise. Med en god veileder på plass kan bedriftene få aktiviteten opp igjen, innenfor de rammene som myndighetene sier er trygt og forsvarlig, som for eksempel ved å legge til rette for distanse mellom gjestene, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. 

Anbefaler nordmenn å støtte sine favoritter

Serveringsbransjen er hardt rammet av koronakrisen. Selv om bransjen gradvis åpner opp igjen, er fortsatt en stor andel av de ansatte permitterte og mange bedrifter frykter konkurs. 4 av 10 bedrifter innen servering og uteliv har planer for oppsigelser. Nær 6 av 10 mener det er en reel risiko for at bedriften går konkurs. NHO Reiselivsdirektøren kommer med en klar oppfordring til alle nordmenn:

– Vi har levd med strenge restriksjoner og ulike regler i flere uker, men nå begynner samfunnet gradvis å åpne opp igjen. Serveringssteder over hele landet er klare til å ta i mot gjester igjen på en trygg måte. Nå håper jeg alle nordmenn vil benytte seg av sine lokale favoritter slik at bedriftene overlever og kan fortsette å være våre favoritter i fremtiden, avslutter Krohn Devold.  

Her finner du NHO Reiselivs bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet 2020. 

Lovende julebordsesong, men fremdeles stort sprik

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 17. november 2021

Mange reiselivsbedrifter melder om høyere bookingnivå foran årets julebordsesong sammenlignet med 2019. Samtidig er det fortsatt en del bedrifter som ikke er tilbake til normalen.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: