Alternative julebord unntas skatteplikt

Nyhet

Publisert

NHO Reiseliv lanserer julebordveileder med gode tips til julebordkomitéen. Foto: Terri Cnudde fra Pixabay.

Skatteetaten og finansministeren bekrefter at alternative julebord unntas fra skatteplikten. Foto: Terri Cnudde fra Pixabay.

Julebord der en mindre gruppe ansatte er samlet, kan regnes som et velferdstiltak og dermed unntas fra skatteplikten.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

Fakta om skatt og julebord:

Enhver økonomisk fordel som ansatte mottar i arbeidsforholdet er skattepliktig, men det finnes unntak.

Ansatte kan motta gaver til en verdi på inntil 2 000 kroner i året skattefritt. 

Rimelige velferdstiltak, som for eksempel julebord, er unntatt skatteplikten. Det er et vilkår at tiltaket er rettet mot alle eller en betydelig gruppe ansatte i bedriften.

Finansministeren og Skatteetaten bekrefter at et fellesarrangement der en mindre gruppe ansatte er samlet, kan regnes som et velferdstiltak.  

Mange bedrifter unner de ansatte julebord i år, men ønsker ikke å planlegge et tradisjonelt arrangement i lys av den nåværende smittesituasjonenFinansministeren og Skatteetaten har  klargjort at alternative julebord, for eksempel der mindre puljer av ansatte møtes og spiser på bedriftens regning, kan regnes som fellesarrangementer som er unntatt skatteplikten. 

I tillegg kan en bedrift for eksempel gi et gavekort til en ansatt for å gå ut og spise på en lokal restaurant, som da regnes som en gave og unntas fra skatteplikt opp mot 2000 kroner årlig. Dette bekrefter Skattedirektoratets juridiske avdeling i en e-post til NHO Reiseliv 12. oktober 2020.   

Fornøyd med oppklaring  

Kristin Krohn Devold er fornøyd med oppklaringen, og håper den gjør at flere bedrifter legger til rette for alternative julebord i en tid der serverings- og overnattingsbransjen rammes hardt av konsekvensene av pandemien:

– Dette er en nyttig spesifisering fra myndighetene. Nå håper jeg at mange arbeidsgivere der ute legger til rette for at de ansatte kan gå ut på en julelunsj eller julemiddag i mindre grupper, eller spanderer et gavekort på en lokal restaurant, sier Krohn Devold.  

#205

Kristin Krohn Devold, Administrerende direktør NHO Reiseliv

Oppfordrer til alternative julebord  

Tidligere har både nasjonale og kommunale myndigheter oppfordret til alternative julebord. Statsminister Erna Solberg har sagt til VG at hun syns det er «fint om bedriftene avholder julebord for sine ansatte, med de begrensningene som gjelder». Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen oppfordrer i DN arbeidsgivere til å planlegge for julelunsj, julemiddager i mindre eller spredte grupper og andre alternative julearrangementer, hos byens restauranter og andre profesjonelle aktører.  

– Som Erna Solberg og Raymond Johansen understreker, er det fullt mulig å arrangere julebord for de ansatte innenfor trygge smittevernrammer – også i hovedstaden, sier Kristin Krohn Devold til NTB 

Bakgrunn for saken

I et skriftlig spørsmål til finansminister Jan Tore Sanner, spør stortingsrepresentant Roy Steffensen (FrP) om hvorvidt gavekort på restaurant vil være definert som et velferdstiltak som er unntatt skatteplikt, slik som julebord.  

Skriftlig spørsmål fra Roy Steffensen (Frp)

I et skriftlig spørsmål fra Roy Steffensen (Frp) til finansministeren kommer det frem at alternative julebord kan unntas skatteplikten. Foto: Faksimile Stortinget.

I sitt svar til Steffensen, informerer finansminister Sanner om at enkelte velferdstiltak er gitt unntak fra skatteplikt. «For gaver til ansatte og rimelige velferdstiltak er det gitt særskilte unntak fra hovedregelen om skatteplikt.. …Pandemien og de smittevernbegrensninger koronasituasjonen setter for samlinger, er ekstraordinære. Vilkåret om fellesarrangement må etter skattemyndighetenes vurdering tolkes i lys av den spesielle situasjonen som har oppstått.»

NHO Reiseliv fulgte så opp med Skattedirektoratets juridiske avdeling, for å få klarhet i hvilke vilkår som gjelder for at noe skal regnes som fellesarrangement. Skattedirektoratets juridisk avdeling bekrefter i en e-post til NHO Reiseliv 12. oktober 2020 at følgende regelverk gjelder:   

«For at det skal anses som et velferdstiltak som kan dekkes skattefritt av arbeidsgiver må det være et fellesarrangement. Finansministeren presiserte i sitt svar til Stortinget at dette også gjelder der kun en mindre gruppe ansatte er samlet. For at arbeidsgiver skattefritt skal kunne dekke de ansattes kostnader til et slikt velferdstiltak må det være i fellesskap med kolleger og andre ansatte i bedriften. Et skattefritt velferdstiltak er ikke private julemiddager med familie eller venner.  

Arbeidsgiver har i tillegg mulighet til å gi gaver til sine ansatte på opptil kr 2.000 pr. år. Det kan f.eks. være julegave eller et gavekort. Det er et vilkår at det er en generell ordning i bedriften med å gi slike gaver og at det er et tilbud/gis til alle.» 

NHO Reiselivs julebordveileder

Last ned NHO Reiselivs julebordveileder

Skal du arrangere julebord?

NHO Reiselivs julebordveileder gir tips til hvordan serveringssteder og julebordkomiteer kan gjennomføre trygge julemiddager og julejunsjer i koronatider.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Stort sprik i reiselivet

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 4. oktober 2021

Spriket blant NHO Reiselivs medlemmer er stort når det gjelder hvor langt bedriftene har kommet i gjenåpningsprosessen.

Noen har virkelig fått fart på omsetningen etter at Norge åpnet for fullt, mens andre sliter fortsatt med likviditetsutfordring og mangler store deler av kundegrunnlaget sitt.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: