NHO Reiseliv

Innhold

Helseministeren bekrefter vår  tolkning av nye restriksjoner

Nyhet, Politikk

Publisert

Helseminister Bent Høie, direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og overlege Trude Margrete Arnesen fra FHI, på et medlemsmøte hos NHO 29.10.20.

Helseminister Bent Høie, direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og overlege Trude Margrete Arnesen fra FHI, på et medlemsmøte hos NHO 29.10.20. Foto: Per-Otto Oppi Christiansen/NHO

I et medlemsmøte hos NHO avklarte helseministeren og helsemyndighetene viktige spørsmål for reiselivet.

Helseminister Bent Høie, direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og overlege Trude Margrete Arnesen fra FHI, deltok 29. oktober på et spørsmål og svar-arrangement hos NHO. Medlemmer kunne sende inn spørsmål på forhånd, og arrangementet kan sees på nytt her.

#205

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold snakket om viktigheten av god dialog mellom reiselivet og helsemyndighetene, på et medlemsmøte i NHO 29. oktober 2020. Foto: Per-Otto Oppi Christiansen/NHO

En viktig avklaring fra helseministeren var at, slik som NHO Reiseliv har tolket det, er det fortsatt lov med 200 deltagere på kurs, konferanser og kulturarrangementer. Det er også lov for 200 deltagerne å delta på en lunsj og middag på en konferanse, så lenge gjestene ikke serveres alkohol og det er faste sitteplasser.​

Hvis det imidlertid serveres alkohol, er grensen på lunsj og middager ved konferanser 50 stk.

NHO Reiseliv har laget en oversikt over andre, lignende typer arrangementer som kan gjennomføres under dagens regelverk.

Oslo-regler

Helseministeren minnet publikum på at det i Oslo er det egne regler på enkelte områder. NHO har invitert byrådsleder Raymond Johansen til å orientere om de nye tiltakene i Oslo, mandag 2. november kl. 1100.

Oslo kommune publiserte i dag sine nye koronaregler for hovedstaden. Der stadfestes det at på innendørsarrangementer med fast seteplassering er det, som i de nasjonale reglene, lov med 50 deltagere. For arrangementer uten fast seteplassering er grensen 20 deltagere.

Helsedirektør Guldvog presiserte ellers også at det ikke er slik at kokker og kjøkkenpersonale må bruke munnbind i sine arbeidsområder, kun når de eventuelt beveger seg ut i lokalet.

Ønsker å åpne for 600

Helseministeren bekreftet at regjeringens plan fortsatt er å relativt raske åpne for konferanser med 3 gange 200 kohorter, hvis smittesituasjonen endrer seg til det bedre.

– Dette ligger fortsatt ferdig som en mulig løsning som etter hvert kan innføres, sa Høie.

Viktig med godt samarbeid

Helseminister Bent Høie innrømmet at beslutninger noen ganger må tas litt raskt. Han sa seg enig i at dialogen med bransjen kan bli bedre, og understreket viktigheten av et godt samarbeid.

– Det er utrolig viktig med et godt samarbeid, og jeg er enig i at vi alltid kan bli bedre. Vi har en felles utfordring i at alt endrer seg veldig fort. Å bruke tiden og slå raskt til er en vesentlig faktor for å kunne ha kontroll på pandemien, konstaterte helseministeren.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: