NHO Reiseliv

Innhold

NHO Reiseliv ber Oslo-byrådet følge Bergens modell

Nyhet

Publisert

I et intervju med TV2 oppfordrer NHO Reiseliv-direktøren Oslo kommune til å gå over til Bergens modell med skjenking frem til kl. 21.30.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

Staten har gitt byer med mye smitte to valgmuligheter; man kan enten gjøre som Bergen, og stenge skjenkingen kl. 21.30 og stenge restauranten kl. 22.00, eller man kan ta bort skjenkebevillingen – slik man har gjort i Oslo. NHO Reiseliv-direktøren oppfordrer byrådslederen i Oslo til å følge Bergens eksempel: 

Kristin Krohn Devold gir råd til serveringsbedriftene, den største og viktigste delen av reiselivet. Foto: NHO Reiseliv.

Vi oppfordrer så sterkt vi kan ansvarlige politikere i Oslo, og i de nabokommunene som også har inndratt skjenkebevillingen, til å gå over til Bergen-modellen så raskt som mulig. For veldig mange restauranter er november og desember de to månedene som betaler for resten av året, konstaterer Kristin Krohn Devold. Foto: NHO Reiseliv.

─ Bergen har gjort et klokere valg enn Oslo. De har klart å få ned smitten med sitt valg av modell, samtidig som restaurantene har klart å få inn litt inntekter. Vi håper nå at Oslo så raskt som mulig kommer over på Bergen-modellen, slik at vi kan redde litt av omsetningen til bedriftene før jul, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.  

─ Vi tror ikke smittesituasjonen er noe annerledes om du sitter ned og spiser et måltid med ett eller to glass vin, eller om du spiser et måltid med alkoholfri øl. Så lenge du sitter ned og spiser, og skjenkingen slutter 21.30, så tror vi det er ansvarlig og det viser seg i de tilrådningene man har fått fra staten, fortsetter Krohn Devold.  

─ Risikerer å miste det som har gjort Oslo til en hyggelig by 

─ Situasjonen er helt forferdelig for restaurant og utelivsbransjen i Oslo, og konkursfrykten er faktisk større nå enn den vi hadde i mars. Vi er i en situasjon nå hvor hele Oslos befolkning og tilreisende kan risikere å miste det som har gjort Oslo til en hyggelig by. Nå trenger vi at man snur rundt på tiltakene lynfort, sier Krohn Devold.  

─ Vi oppfordrer så sterkt vi kan ansvarlige politikere i Oslo, og i de nabokommunene som også har inndratt skjenkebevillingen, til å gå over til Bergen-modellen så raskt som mulig. For veldig mange restauranter er november og desember de to månedene som betaler for resten av året, fortsetter Krohn Devold.  

7 av 10 innen restaurant og uteliv i Oslo frykter konkurs  

NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse gjennomført i perioden 16. - 23. November blant 630 medlemsbedrifter viser at konkursfrykten i restaurant og utelivsbransjen i Oslo har økt kraftig etter at myndighetene innførte nye restriksjoner, som full skjenkestopp i Oslo, i slutten av oktober.  

44 restaurant- og utelivsbedrifter i Oslo har svart følgende: 

  • 6 av 10 har permittert mer enn 75 prosent av staben 
  • 4 av 10 har gjennomført oppsigelser og 7 av 10 har planer for oppsigelser 
  • 7 av 10 frykter konkurs 
  • 7 av 10 sliter med å betale regninger som forfaller om kort tid
  • 6 av 10 har stengt eller vil stenge om kort tid

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Tegn til optimisme i reiseliv og servering før sommeren

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 14. mai 2021

Krisen fortsetter i reiseliv og servering, men nye tall viser tegn til optimisme før sommeren. Her finner du ferske tall og statistikk fra NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: