NHO Reiseliv

Innhold

Bergen utvider skjenketiden: – Hjelper litt, men fortsatt katastrofe

Nyhet, Servering

Publisert

Bryggen i Bergen. Foto: Hervé Lucas fra Pixabay

Fra 7. desember utvider Bergen kommune skjenketiden til kl. 22.30 og tillater 50 deltakere på innendørs arrangementer. Bryggen i Bergen. Foto: Hervé Lucas fra Pixabay

Fra 7. desember utvider Bergen kommune skjenketiden til kl. 22.30 og tillater 50 deltakere på innendørs arrangementer.

Fredag ettermiddag annonserte byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (Ap) lettelser i smitteverntiltakene som påvirker reiselivet.

  • Innendørs arrangementer blir det fra mandag lov med 50 deltakere, der de har faste plasser. Der sammenkomstene er private på offentlig sted er grensen 20, faste sitteplasser gjelder også her.
  • Bibliotek, bingohaller og lignende kan åpne, men må passe på at folk må kunne holde to meters avstand. Tillatt antall kunder beregnes fra lokalets størrelse.
  • #205

    Gard Haugland, styremedlem i NHO Reiseliv Vest-Norge og daglig leder ved Bien Bar i Bergen.

    Skjenketid for serveringstid utvides til 22.30. Serveringsstedene kan holde åpent frem til 23.00. Ifølge Valhammer gjelder dette også for kulturarrangementer.
  • Øvrige restriksjoner vil bli videreført.

Hjelper litt, men fortsatt katastrofe

Gard Haugland, eier av restauratene Bien-Izakaia, Bien Centro, Bien Basar (i gamle kjøttBasaren) og Bien Snackbar, advarer mot å tro at en forsiktig utvidelse av skjenkingen løser krisen i Bergen. 

– Begrenset skjenking gir litt omsetning, og vi har det kanskje litt bedre enn i Oslo. Men alle barene er jo likevel stengt, og reiselivet har gått fra krise til katastrofe også i Bergen. Jeg mener at skjenking bør tillates frem til midnatt, sier Haugland.

Bien-eieren frykter nå for at flere av de små, lokale ildsjelbedriftene som gir storbyene sjel, vil bikke under som følge av koronakrisen.

#205

– Vi håper nå at Oslo så raskt som mulig kommer over på Bergen-modellen, slik at vi kan redde litt av omsetningen til bedriftene før jul, sier Krohn Devold. Foto: NHO Reiseliv.

– Det er de mest utsatte bedriftene som trenger mer kompensasjon. Bransjen ønsker seg en spesialtilpasset tiltakspakke for servering- og uteliv, sier Haugland.

Ber Oslo-byrådet tillate skjenking

Staten har gitt byer med mye smitte to valgmuligheter; man kan enten gjøre som Bergen, og stenge skjenkingen på kveldstid, eller man kan ta bort skjenkebevillingen – slik man har gjort i Oslo. NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold oppfordrer byrådslederen i Oslo til å tillate noe skjenking:

– Bergen har klart å få ned smitten samtidig som restaurantene har klart å få inn litt inntekter. Vi håper nå at Oslo så raskt som mulig kommer over på samme tilnærming, slik at vi kan redde litt av omsetningen til bedriftene før jul, sier Krohn Devold.

Sist oppdatert 7. januar 2021

Krisen i reiselivet fortsetter inn i det nye året. Våren 2021 er det tid for gjenåpning av samfunnet og norsk reiseliv, men med nye restriksjoner på plass er det behov for ytterligere tiltak for å kompensere bransjen.

NHO Reiselivs nye statusrapport har ferske tall som beskriver situasjonen i bransjen.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: