NHO Reiseliv

Innhold

- Veldig positivt for reiselivet

Nyhet, Lover og regler for drift

Publisert

#205

Fra 15. juli kan man igjen servere mat som buffet. Retningslinjer vil bli utarbeidet av Helsedepartementet.

Fra 15. juli blir det igjen lov å servere mat som buffet i Norge.

Regjeringen annonserte torsdag 9. juli at det fra 15. juli igjen blir lov å servere mat som buffet i Norge. Helsedirektoratet vil utarbeide detaljer for dette på et senere tidspunkt. Etter hva NHO Reiseliv er kjent med gjelder kravet om bordservering for steder med skjenkebevilling fortsatt. Vi har foreløpig ingen signaler om at dette vil endre seg. 

Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold mener tiltaket er godt nytt for reiselivet. 

– Dette er et steg i retning av normal drift vi har etterlyst lenge, og som er veldig positivt for bransjen. Det gir reiselivet muligheten til å levere et mer fullverdig produkt til sine kunder, sier Krohn Devold.

Bransjen har vist kreativitet

Krohn Devold påpeker at veldig mange hoteller og serveringsbedrifter har vist stor kreativitet i måten de har løst matservering på i korona-tiden, samtidig som at de har ivaretatt hygiene- og smittevernhensyn. Hun sier at opphevingen imidlertid vil gjøre hotellfrokoster og andre konsepter betydelig enklere å gjennomføre. I tillegg tror hun kundene vil ønske vedtaket velkommen:

– Mange nordmenn har nok savnet den tradisjonelle hotellfrokosten, så det passer jo fint å få buffeten tilbake midt i fellesferien, sier Krohn Devold.

Fortsatt vilkårlige regler

Etter at Helsedirektoratet også oppmyket reglene for kollektivtrafikk, sier Krohn Devold at myndighetene bør åpne for større konferanser.

–   I en stor konferansesal kan man legge til rette for trygge samlinger. Smittesporing mye enklere der enn på t-banen. På konferanse har man kontaktdata på deltagerne, og kan plassere alle på bestemte plasser, påpeker Devold.

NHO Reiselivs bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak

NHO Reiselivs jurister har utviklet bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet 2020.

  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: