NHO Reiseliv

Innhold

Fullt gjennomslag for NHO Reiseliv på kontantordning

Nyhet

Publisert

Fotografi av et møterom med tomme stoler. Foto: Pixabay

− Vi har sloss for kontantstøtte som viktigste sak denne uken. Dette er helt nødvendig for å skape tro på et liv for reiselivsbedriftene etter korona-nedstengingen, sier Kristin Krohn Devold.

NHO Reiseliv har tro på regjeringens nye kontantordning vil være til reell hjelp for reiselivsbedriftene.

Regjeringen ved næringsminister Iselin Nybø uttalte i ettermiddag at regjeringens tredje krisepakke vil inneholde en form for kontantstøtte.

− Vi jobber nå med en kompensasjonsordning. Vi snakker med NHO og Virke om innretningen på en kompensasjonsordning. Den må treffe de bedriftene den skal, den må være dimensjonert riktig og vi må sikre at pengene kommer raskt, sa Nybø til Dagbladet.

Tror at løsningen være til reell hjelp for bedriftene 

− Vi har sloss for kontantstøtte som viktigste sak denne uken. Dette er helt nødvendig for å skape tro på et liv for reiselivsbedriftene etter korona-nedstengingen. Det er resultatet av et svært godt samarbeid internt i NHO, og med regjeringen. Nå gjenstår det å se på utformingen og eventuelle endringer i Stortinget, men sammen med de signalene som Frp og Arbeiderpartiet har gitt i dag, har vi tro på at denne løsningen vil være til reell hjelp for bedriftene, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Vi i NHO Reiseliv har lenge snakket med medlemmer om likviditetsutfordringer. Svært mange har stengt helt, enten på grunn av at etterspørselen er helt borte, eller på grunn av myndighetspålegg. Det fåtallet som har åpent har svært få gjester og som regel svært strenge restriksjoner på driften. Dette gjelder alle segmenter av reiselivet; hotell, servering, camping, bilutleie, opplevelser, festivaler, osv. Flere av de frykter sågar at det norske eierskapet i bedriftene skal gå tapt.

− Noe måtte gjøres, og det virker det som om regjeringen har skjønt. Derfor har vi sammen med NHO vært krystallklare overfor regjeringen på at det må komme en kontant-ordning. Jeg ønsker derfor å rose NHO-sjef Ole Erik Almlid for det gode samarbeidet, sier Krohn Devold.  

Almlid positiv til den nye ordningen

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid har ledet NHOs arbeid opp mot regjeringen. Han har tro på at ordningen regjeringen har lovet, vil hjelpe.

− Bedriftene trenger kraftfulle tiltak - kreditt og kontanter, og de trenger det nå. Det monner ikke med lån og utsetting av skatter/avgifter alene. De har mistet store deler av inntekten sin, samtidig har de fremdeles store, faste utgifter de må dekke, sier Almlid.

#005

Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO

− Det er åpenbart at bedrifter som har fått yrkesforbud må få en kompensasjon for dette, men også andre bedrifter opplever stor svikt i inntjening på grunn av smitteverntiltakene. En av tre små og mellomstore bedrifter sliter allerede med å betale regninger som forfaller om kort tid. Ordningen må kompensere alle bedrifter som nå ikke får betalt regningene sine på grunn av tiltakene, sier Almlid og legger til slutt til at det er naturlig at vi ser til andre land og tiltakene de har innført, men at NHO ønsker en norsk modell, tilpasset forholdene i norske bedrifter, og tiltakene som allerede har kommet. Det er ikke naturlig med en ren kopi av andre lands løsninger.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: