NHO Reiseliv

Innhold

Ikke alle fulle overnattingssteder er fulle

Nyhet

Publisert

Gjester forsyner seg på Ekebergrestauranten

Mange bedrifter har ledig kapasitet og er klare til å ta imot norske gjester. Illustrasjonsbilde, Ekebergrestauranten

Mange norske reiselivsbedrifter er «kunstig fullbooket» i månedene fremover. Nå oppfordrer regjeringen overnattingsstedene om å kontakte utenlandske gjester.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

Denne saken ble oppdatert 11. mai 2020.

Under regjeringens pressekonferanse 7. mai, informerte næringsminister Iselin Nybø om at karantenebestemmelsene for utlendinger som kommer til Norge videreføres inntil videre. Nybø sa også at man må belage seg på at karantenebestemmelsen videreføres til over sommeren.

Ifølge Dagbladet oppfordret næringsministeren overnattingssteder og andre reiselivsaktører til å ta kontakt med utlendinger som har reservert, for å klargjøre at bestillingen etter all sannsynlighet ikke vil kunne gjennomføres i praksis.

Klare for norske gjester

Norsk reiselivsbransje er i krise, men begynner så smått å se fremover mot en sommer med smitteverntiltak som vil gjøre det mulig for nordmenn å feriere i eget land. Mange bedrifter har ledig kapasitet og er klare til å ta imot norske gjester.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv

I dagens situasjon er det viktig at kunden ikke skremmes bort av kunstige overbookinger, som ifølge Kristin Krohn Devold, kan forekomme.

– For sommersesongen har flere av NHO Reiselivs medlemmer meldt at de har betydelige mengder bestillinger via bookingtjenester, trolig fra utenlandske gjester som kommer til å avlyse mer eller mindre i siste liten. Nordmenn som planlegger sommerferien bør derfor kontakte reiselivsbedrifter direkte hvis de opplever at noe er fullbooket, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Ifølge regjeringen vil gjestene fra utlandet trolig ikke få anledning til å benytte seg av opplevelsene, bodene eller rommene.

Lofoten Arctic Hotel

Ragnar Palsson, daglig leder i Lofoten Arctic Hotel, er blant dem som bekymrer seg over kunstig overbooking før sommersesongen.

– Jeg tror det er viktig å gå ut med informasjon til det norske folk om at det kan bli kapasitet på overnattingstedene, og oppfordre folk som har lyst til å reise til en bestemt destinasjon men finner ikke noe ledig, å ta direkte kontakt med overnattingstedene slik vi kan legge opp ventelister og eventuelt finne gode løsninger internt, sier Palsson.

Han opplever at utenlandske reisebyråer har blokkert kapasitet og de sitter nå og venter med avbestilling på grunn av nasjonale retningslinjer og flyselskaper har ikke sluppet opp og gir muligheten på avbestillinger. Dette resulterer i at bedriften står med liten ledig kapasitet i sommer for nordmenn, og Palsson frykter at flere oppfatter at hotellene/rorbuanleggene allerede fulle og derfor velger bort muligheten feriere i på ønsket destinasjon.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender hyppige oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: