NHO Reiseliv

Innhold

– Kloke oppmykninger som vil ta oss et skritt videre mot gjenåpning

Nyhet

Publisert

#205

Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold er positiv til de nasjonale oppmykningene fra regjeringen. Foto: Merete Habberstad / NHO Reiseliv.

På en pressekonferanse i dag presenterte Helseminister Bent Høie flere nasjonale normaliseringstiltak som er relevante for reiselivet.

Følgende tiltak trer i kraft fra 12. oktober:

  1. Oppheving av nasjonal skjenkestopp ved midnatt (oppheves midnatt natt til 13. oktober)
  2. En presisering av at serveringssteder må tilrettelegge for én-meters avstand.
  3. Åpning for utendørsarrangementer med muligheter for flere kohorter på 200 personer.
  4. Nasjonal registreringsplikt av gjester på serveringssteder.

Kravet om at serveringsteder som har skjenkebevilling skal servere alkohol ved bordet gjelder fortsatt.

Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold er positiv til at myndighetene endelig opphever nasjonal skjenkestopp ved midnatt natt til 13. oktober:

– Dette er positivt for bransjen, og noe vi har sagt tydelig fra om. Der man opplever økt smitte er det viktig at kommunen har tett dialog med bransjen og samarbeider om eventuelle tiltak, sier Krohn Devold.

Reiselivsdirektøren påpeker at et godt råd er å opprette en fast kontaktgruppe med representanter fra bransjen, kommune og kommunelege som løpende vurderer erfaringer og praktiske løsninger, slik man har hatt i Oslo.

NHO Reiseliv tolker regjeringens punkt om at serveringssteder skal tilrettelegge for én-meters avstand som en presisering av gjeldende regelverk, noe serveringsbransjen allerede følger opp.

Større utendørsarrangementer

Regjeringen åpner dessuten for utendørsarrangementer med inntil 600 deltagere i kohorter på 200 personer, og vurderer å også gjøre dette gjeldende for innendørsarrangementer. Krohn Devold mener endringen er et positivt skritt i riktig retning for reiselivet:

– Denne regelendringen er et skritt på veien mot å åpne kurs- og konferansemarkedet til 600 personer i grupper på 200 igjen. Forhåpentligvis kan slike arrangementer gjennomføres innendørs innen kort tid når erfaringene fra utendørs er gjort, sier Krohn Devold.

Reiselivsdirektøren sier også at nyheten om at man på innendørsarrangementer fremover kan bruke annethvert sete der det er fastmonterte seter, er positivt for bransjen.

Registreringsplikt av gjester

Regjeringen innfører registreringsplikt av gjester på serveringssteder over hele landet. NHO Reiseliv viser til at mange reiselivsbedrifter allerede har innført dette midlertidige tiltaket og registrerer gjester: 

– Vi legger til grunn at dette er et midlertidig tiltak. Det finnes gode digitale løsninger som kan lette denne jobben for bedriftene, og mange har allerede tatt i bruk slik registrering for å forenkle smittesporing. NHO Reiseliv Innkjøpskjeden tilbyr blant annet slike tjenester til våre medlemmer, avslutter Krohn Devold.

Sist oppdatert 19. oktober 2020

På vei inn i julebord- og vintersesongen er det fortsatt høy konkursfrykt og permitteringer i reiselivet. Andelen som har gjennomført oppsigelser stiger og det er mange som har planer for oppsigelser. Det er særlig Oslo, Svalbard og de nordligste fylkene som rammes.

NHO Reiselivs nye statusrapport har ferske tall som beskriver situasjonen, og viser at nye tiltak for reiselivsnæringen er helt nødvendig. 

NHO Reiselivs bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak

NHO Reiselivs jurister har utviklet bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet 2020.

  • Trygge julebord
  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: