Meld deg på kurs om nedbemanning

Nyhet

Publisert

Bilde av en hand som skriver med penn på en tom papirblokk

Må du nedbemanne som følge av koronapandemien? Meld deg på dette kurset, og få konkrete tips til hvordan du gjennomfører gode nedbemanningsprosesser. Foto: Canva.

Må du nedbemanne som følge av koronapandemien? Meld deg på dette kurset, og få konkrete tips til hvordan du gjennomfører gode nedbemanningsprosesser.

─ De fleste konfliktene under en nedbemanning handler om utvelgelse, altså hvem av de ansatte som må gå. Mange gjør den feilen at de nedbemanner avdelingsvis, de har ikke et godt nok blikk på hele virksomheten under utvelgelsen, sier NHO Reiselivs advokat Heike Bentsen som holder kurset. 
 
─ Det kan ofte føles rettferdig å fordele belastningen på mange ansatte, for eksempel ved å tilby alle ansatte reduserte stillinger, men det er ikke gitt at en slik fremgangsmåte gir det riktige resultatet, fortsetter Bentsen.
 
Hun anbefaler alle bedrifter som har behov for nedbemanne om å melde seg på kurset, som gir en enkel oppskrift på hvordan man går frem når man må omorganisere eller nedbemanne, og gir gode tips til hvordan en unngår å begå feil, eller havne i en konflikt.
  • Hvordan gjennomfører man gode nedbemanningsprosesser? 
  • Kan man selv velge hvem som skal sies opp? 
  • Er det lov å ansette nye folk samtidig som man sier opp andre? 
  • Hva må bedriftene gjøre for å unngå konflikter og dyre og langvarige rettsaker i etterkant?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: