NHO Reiseliv

Innhold

─ Positivt at avgiftssatsen videreføres

Nyhet

Publisert

Nye gardermoen

Foto: Avinor

Videreføringen av lavmomsen og skroting at flypassasjeravgiften ut året er positive nyheter for reiselivet.

Portrett av Kristin Kron Devold med Ypsilon-brua i bakgrunnen

Kristin Krohn Devold. Foto: Oda Hveem

Regjeringen og Fremskrittspartiet har kommet til enighet om en krisepakke for reiselivet. Det opplyser Frps nestleder Sylvi Listhaug til NRK. Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold mener videreføringen av lavmomsen og skroting av flypassasjeravgiften ut året er gode nyheter.

- Foreløpig har vi ikke fått beskjed om annet enn at det er enighet om å beholde lavmoms på 6 prosent og å skrote flypassasjeravgiften ut året. Det er positivt at samme momssats som i vår videreføres. Jeg vil gi ros til Frp for å sikre flertall for viktig reiselivspolitikk, sier administrende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold.

Viktigst med kompensasjonsordningen

Videre påpeker Krohn Devold at den nye kompensasjonsordningen som er under utforming, vil være den viktigste for at reiselivsbedrifter skal overleve.

- Innholdet i kompensasjonsordningen for reiselivet, som er aller viktigst for å overleve, er derimot ennå ukjent. Den må være konkret før man kan si at en pakke er klar, sier Krohn Devold.

Sist oppdatert 19. oktober 2020

På vei inn i julebord- og vintersesongen er det fortsatt høy konkursfrykt og permitteringer i reiselivet. Andelen som har gjennomført oppsigelser stiger og det er mange som har planer for oppsigelser. Det er særlig Oslo, Svalbard og de nordligste fylkene som rammes.

NHO Reiselivs nye statusrapport har ferske tall som beskriver situasjonen, og viser at nye tiltak for reiselivsnæringen er helt nødvendig. 

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender hyppige oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev:

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: