Mulig å utsette all moms ut året

Nyhet, Lover og regler for drift, Politikk

Publisert

Tom uteservering

Bedrifter med betalingsproblemer får utsatt momsbetaling

Bedrifter med betalingsproblemer kan utsette skatter- og avgifter til staten ut året, nå også momsen som skulle forfalt 10. juni.  – NHO Reiseliv hadde primært ønsket reduksjoner i skatter og avgifter, men dette er allikevel gode nyheter for de som har lurt på om de kunne betale feriepenger når momsen skulle betales samtidig, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

I Revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen en ordning som gjorde det mulig å utsette avgifter til staten fra 1. juli til 31. desember mot en noe lavere rente enn det som er vanlig for slik utsettelse.  Det var imidlertid uklart om momsen som forfaller 10. juni ville kunne videreføres inn i denne ordningen. En slik utsettelse krevde et hastevedtak i stortinget, noe vi fikk bekreftet at var gjennomført 3. juni.

Fra 1. juli vil det også være mulig å utsette innbetalingen av skatt og avgifter, f.eks. særavgifter som avgift på alkohol, avgift på alkoholfrie drikkevarer, arbeidsgiveravgift og forskuddsskatt for selvstendig næringsdrivende eller selskap.

Portrett av Kristin Kron Devold med Ypsilon-brua i bakgrunnen

– Samlet sett betyr dette at alle bedrifter kan slippe å få statlige gjeldsinnkrevere på døren, i en presset tid, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

– Samlet sett betyr dette at alle bedrifter kan slippe å få statlige gjeldsinnkrevere på døren, i en presset tid, sier Krohn Devold, og viser til at bedriftene kan kjøpe seg litt tid til å komme seg på bena igjen, når utsettelsen får virke sammen med andre støtteordninger.

Skatt og avgifter skal fortsatt rapporteres

Finansdepartementet skriver at vanlig rente på slike utsettelser er 9,3 %, men at alle som søker om utsettelse nå vil få en redusert rentesats på 6 %.  Merk også at skatt og avgifter fortsatt skal rapporteres inn fortløpende, selv om de ikke skal betales.  Skatteetaten vil om kort tid legge ut informasjon på sine hjemmesider om hvordan det kan søkes om betalingsutsettelse etter den nye ordningen. NHO Reiseliv oppdaterer i våre oversikter så snart vi får opplysningene. 

Relevante lenker:

Oversikt over opprinnelige frister hos Skattetaten

Oversikt over alle tiltak for bedrifter hos Skattetaten 

Endringer i skatte-, avgifts-, og tollovgivinga foreslått i revidert nasjonalbudsjett for 2020 (PDF, se fra kap 6 side 31)

Bransjeråd for smittevern: plakater og veiledere

Bransjespesifikke veiledere for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet.

  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: