NHO Reiseliv

Innhold

Oppdaterte reiseråd per 6. august 2020

Nyhet

Publisert

#005

Områder som er omfattet av karantene ved innreise til Norge fra 8. august 2020. Rød farge = høyt smittepress og karantene kreves ved innreise til Norge. Grønn farge = lavere smittepress og karantene kreves ikke ved innreise til Norge. Skravert farge = ikke tilstrekkelig data om smittepress, karantene kreves. Illustrasjon: Folkehelseinstituttet

Gjester fra Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia må nå i karantene ved ankomst til Norge. Anbefalingene endres også for flere av regionene i Sverige.

Regjeringen oppdaterte reiserådene for Europa torsdag 6. august. Endringene innebærer at nyankomne gjester fra  Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia må i karangene ved innreise til Norge. Anbefalingene endres også for flere av regionene i Sverige. 

Les pressemeldingen fra Regjeringen her.

Se full oversikt over røde og grønne land på folkehelseinstituttets nettsider her

Karanteneplikt i 10 dager 

Karanteneplikten for reisende trer i kraft ved midnatt, natt til lørdag 8. august. Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon.

- Utviklingen i flere europeiske land går dessverre ikke i riktig retning. Denne uken har både Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia passert grensen som er satt til 20 nye covid19-tilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. Som følge av gjeninnføring av karanteneplikt for disse landene endrer også UD sitt reiseråd, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Regjeringen annonserte tidligere i juli at de vil tillate skuespillere og andre deltakere i film og serieproduksjoner som skal filme i Norge under filminsentivordningen å reise inn til Norge. Det dreier seg om 2 – 7 produksjoner.

NHO Reiseliv kjempet for en filminsentivordning fordi det er god norgesreklame.  

Les også: Hvordan håndtere reisende fra utlandet

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: