NHO Reiseliv

Innhold

Oppdaterte reiseråd per 18. januar 2021

Nyhet

Publisert

Oppdaterte reiseråd fra FHI 10. oktober 2020

Områder som er omfattet av karantene ved innreise til Norge fra 18. januar 2021. Regjeringens råd er å unngå alle ikke-nødvendige reiser til utlandet. Gjester som ankommer Norge fra et "gult område", slipper karantene i 10 døgn. Gjester som ankommer fra "røde og røde skraverte områder, må i karantene i 10 døgn. Illustrasjon: Folkehelseinstituttet.

Regjeringen anbefaler å unngå unødvendige reiser til utlandet. Alle som ankommer Norge må teste seg for Covid-19. Kun gjester som ankommer Norge fra gule områder slipper karantene i 10 døgn.

Spørsmål og svar om reiseråd

Alle som kommer til Norge fra utlandet, har plikt å teste seg for Covid-19. Alle som ankommer landet, med unntak av gitte områder i Norden/Europa med tilstrekkelig lav smittespredning (gule land/områder), skal være i karantene i 10 døgn.

Utenriksdepartementet fraråder alle unødvendige reiser til utlandet. De globale reiserådene gjelder frem til 1. mars. 

  • Personer som skal i karantene etter innreise til Norge, skal oppholde seg på karantenehotell. Dette gjelder ikke for personer bosatt i, eller som  eier eller leier bolig, i Norge, eller hvis arbeidsgiver eller andre sørger for egnet oppholdssted med enerom. Person må fremvise dokumentasjon på at oppholdstedet oppfyller kriteriene. Last ned egenerklæringsskjema for utfylling her
     
  • Gjester fra "røde" land bør opplyses om at de må være 10 dager i karantene etter ankomst til Norge. Det stilles krav om negativ test som er tatt mindre enn 72 timer før ankomst. Det er mulig å forkorte karantenetiden ved to negative tester hvor den siste er tatt tidligst 7 dager etter ankomst. Karantenetiden skal som hovedregel tilbringes på dedikerte karantenehotell. Det er mulig å være i karantene på hytte/ leiebolig/ annet overnattingssted hvis gjestene innreisende kan fremvise bekreftelse på egnet oppholdssted for karantene, hvor de har enerom, eget bad og eget kjøkken/ matservering kan være i karantene. Det er en god del unntak for arbeidsreisende, pendlere osv. Disse fremgår av Covid-19 forskriften § 5 flg.

  • Fra og med 2. januar 2021 ble det innført testplikt for alle som kommer til Norge. Les mer om testplikten på regjeringen.no her

  • Du finner alle detaljer om innreisebestemmelsene her: Informasjonsark på flere språk (Helsedirektoratet)
Les mer om unntak fra plikt om karantenehotell på regjeringen.no her
Se full oversikt over røde og gule land på folkehelseinstituttets nettsider her

 

Regjeringen annonserte tidligere i juli at de vil tillate skuespillere og andre deltakere i film og serieproduksjoner som skal filme i Norge under filminsentivordningen å reise inn til Norge. Det dreier seg om 2 – 7 produksjoner.

NHO Reiseliv kjempet for en filminsentivordning fordi det er god norgesreklame.  

Les også: Hvordan håndtere reisende fra utlandet

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: