NHO Reiseliv

Innhold

Oppdaterte reiseråd per 10. oktober 2020

Oppdaterte reiseråd fra FHI 10. oktober 2020

Områder som er omfattet av karantene ved innreise til Norge fra 10. oktober 2020. Regjeringens råd er å unngå alle ikke-nødvendige reiser til utlandet. Rød farge = høy smittespredning og du må i karantene ved innreise til Norge. Gul farge= økt risiko, du må ikke i karantene ved innreise til Norge, Rød farge skravert = ikke evaluert eller ikke tilstrekkelig data om smittespredning, du må i karantene ved innreise til Norge. Illustrasjon: Folkehelseinstituttet

Gjester som ankommer fra Kypros, Latvia og Liechtenstein, Gotland, Värmland, Västernorrland og Norrbotten, samt Norra Karelen og Vasa må i 10 dagers karantene fra og med natt til 10. oktober.

På bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset har regjeringen besluttet at disse landene og regionene går fra gult til rødt på smittekartet for Europa. Dermed endres også reiserådet.

Endringene trer i kraft fra og med midnatt natt til lørdag 10. oktober.  

Les pressemeldingen fra regjeringen her.

Se full oversikt over røde og gule land på folkehelseinstituttets nettsider her

Karanteneplikt i 10 dager 

Karanteneplikten for reisende trer i kraft ved midnatt, natt til lørdag 10. oktober.
Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon.

Gjester fra gule land skal ikke i karantene

Fra og med onsdag 15. august endret Folkehelseinstituttet alle land som tidligere var merket grønne, til gule land.  

– Alle utenlandsreiser er forbundet med smitterisiko, selv reiser til land der Norge ikke krever karantene ved innreise. Dermed mener vi det ikke er grunnlag for å kalle noe land for grønt nå, sa statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Regjeringen annonserte tidligere i juli at de vil tillate skuespillere og andre deltakere i film og serieproduksjoner som skal filme i Norge under filminsentivordningen å reise inn til Norge. Det dreier seg om 2 – 7 produksjoner.

NHO Reiseliv kjempet for en filminsentivordning fordi det er god norgesreklame.  

Les også: Hvordan håndtere reisende fra utlandet
Nyhet korona, koronaviruset

Hvordan håndtere gjester fra utlandet?

Hva gjør du om en gjest kommer fra et rødt land uten å ha vært i karantene? Hvor skal vedkommende losjeres? Og hvem betaler?  Her finner du oversikten over hvilke regler som gjelder for karanteneplikt for reisende til Norge.

Nyhet korona, medlemsservice, webinar

Advokaten svarer: Ofte stilte spørsmål om korona

Under et webinar for medlemmer gikk advokat Heike Bentsen gjennom noen av de mest stilte korona-relaterte spørsmålene for tiden. Her får du svarene.

NHO Reiselivs bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak

NHO Reiselivs jurister har utviklet bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet 2020.

  • Trygge julebord
  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: