NHO Reiseliv

Innhold

– Opphev skjenkeforbudet i Oslo

Nyhet

Publisert

To menn i baren.

Illustrasjonsbilde. Restaurant Justisen, Oslo

Flere enn nødvendig kan nå gå konkurs fordi Oslo kommune somler.

Ifølge TV 2, ønsker Oslo kommune å tillate skjenkebevilling tidlig i mai for de stedene som det også er servering av mat. 

– Vi krever at Oslo kommune opphever skjenkeforbudet så snart som mulig, da også andre deler av samfunnet åpner opp, sier Kristin Krohn Devold, adm. direktør i NHO Reiseliv til Finansavisen

NHO Reiseliv ønsker at Oslo kommune skal åpne for servering av alkohol fra 1. mai, og ber om at bransjen får tidlig beskjed slik at den får tid til å forberede seg, for eksempel til å få varer og personell på plass.

Oslo kommune er den eneste i Norge som har innført et totalforbud mot skjenking av alkohol. Fra 27. april kan frisører, hudpleiere, massører, og lignende, åpne dørene igjen, og det bør også gjelde serveringsbransjen. 

Kan drives forsvarlig

Oslo kommune har avholdt flere møter med bransjen den siste tiden, der også NHO Reiseliv har vært tilstede. Siktemålet er en gradvis gjenåpning, men lovnaden som er gitt er ikke nærmere tidsbestemt.

– Kommunen har lovet gjenåpning tidlig i mai, men dette haster. Flere enn nødvendig kan nå gå konkurs fordi Oslo kommune somler, sier Krohn Devold.

NHO Reiseliv-sjefen mener man bør innføre fornuftige tiltak som ivaretar smittevern, men gjør det mulig å drive servering: 

– Nå handler det om å få tusenvis av ansatte tilbake på jobb, selvfølgelig med godt smittevern.  Jeg har tro på at Oslo kommune vil komme med gode retningslinjer rundt avstand mellom gjester og areal på serveringssteder, sier Krohn Devold.

Forsiktig optimisme i reiselivet

I en nylig utført spørreundersøkelse blant våre medlemer, svarer svarer 9 av 10 bedrifter at de har redusert omsetningen med mer enn 50 prosent de siste 4 ukene, sammenlignet med samme periode i fjor.  Nær 8 av 10 bedrifter (77 prosent) har fått 76-100 prosent lavere omsetning som følge av koronakrisen.

Det er likevel tegn til optimisme. På spørsmål om i hvilken grad kompensasjonsordningen, som gir økonomisk støtte til faste kostnader for bedrifter med tapt inntekt, er til hjelp for bedriften svarer 7 av 10 at ordningen er til "stor eller noen grad" til hjelp.  I tilegg vil 7 av 10 bedrifter holde åpent med redusert bemanning de neste ukene.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender hyppige oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: