NHO Reiseliv

Innhold

Oslo innfører full skjenkestopp og forbyr alle innendørs arrangementer

Nyhet, Politikk

Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet deltok 2. november 2020 på et medlemswebinar i regi av NHO Viken og Oslo. Foto: Per-Otto Oppi Christiansen / NHO.

Byrådsleder Raymond Johansen annonserte full skjenkestopp i Oslo. Her avbildet på et medlemswebinar i regi av NHO Viken og Oslo 2. november. Foto: Per-Otto Oppi Christiansen / NHO.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen la i dag frem ytterligere tiltak for Oslo. Det blir full skjenkestopp i hovedstaden og forbud mot alle innendørs arrangementer.

Oslo kommune innfører og viderefører følgende tiltak som berører reiselivet i Oslo:

  • Det blir skjenkestopp ved alle serveringssteder.
  • Serveringssteder kan fortsatt holde åpnet, men kan ikke servere alkohol.
  • Forbyr alle innendørs arrangementer.
  • Fremdeles mulig å gjennomføre begravelser
  • Alle treningssentre, svømmehaller, kino, teater, lekeland, bowling etc må stenge
  • Påbudt å bruke munnbind innendørs på alle serveringssteder for ansatte og gjester i alle situasjoner der man ikke sitter ved et bord

Tiltakene trer i kraft kl. 24.00 mandag 9. november, og vil vare i minst tre uker. Dette er NHO Reiselivs tolkning av regelverket. Vi oppdaterer saken så snart vi har forskriften tilgjengelig og har tolket denne.

#205

. Kompensasjonsgraden må opp til minst 80 prosent og utbetalingstaket per bedrift må økes til 80 millioner i måneden. Vi forventer at regjeringen får dette på plass i starten av neste uke. Noe annet er fullstendig uforsvarlig skal vi bevare restaurant og utelivsbransjen i hovedstaden, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

─ De nye restriksjonene setter reiselivet tilbake til samme situasjon vi hadde i mars. Da må vi ha de samme støttetiltakene som i vår. Kompensasjonsgraden må opp til minst 80 prosent og utbetalingstaket per bedrift må økes til 80 millioner i måneden. Vi forventer at regjeringen får dette på plass i starten av neste uke. Noe annet er fullstendig uforsvarlig skal vi bevare restaurant og utelivsbransjen i hovedstaden, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

 Smittetiltak og økonomiske tiltak må gå hånd i hånd

Raymond Johansen understreker at dette vil ramme reiselivet hardt, og ber regjeringen komme med nye økonomiske tiltak for å berge arbeidsplasser:

─ Reiselivet og utelivet er dramatisk rammet og opplever dramatisk omsetningssvikt i en bransje som sysselsetter mange med lav formell kompetanse. Smittetiltak og økonomiske tiltak må gå hånd i hånd. Vi skal redde liv og helse, men også arbeidsplasser. De økonomiske tiltakene må styrkes. Jeg ber om at regjeringen kommer med nye økonomiske tiltak. Tiltakene må vare så lenge pandemien varer, sier byrådslederen i Oslo.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: