Oslo kommune innfører nye tiltak som berører reiselivet

Nyhet, Politikk

Publisert

Raymond Johansen pressekonferanse 8. otkober 2020

Oslo kommune innfører nye tiltak som berører reiselivet. Foto: Skjermbilde fra Oslo kommunes pressekonferanse.

Byrådsleder Raymond Johansen la i dag frem nye og enda strengere tiltak i Oslo, i tillegg til å videreføre restriksjoner som skjenkestopp ved midnatt.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

Artikkelen er oppdatert 29.10.20, kl. 1315. 

Oslo kommune innfører følgende tiltak som berører reiselivet:

  • Påbudt å bruke munnbind innendørs på alle serveringssteder for ansatte og gjester i alle situasjoner der man ikke sitter ved et bord
  • Går ned fra 50 til 20 på arrangementer innendørs som ikke har faste seter. Dette betyr ingen endring, hverken når det gjelder antall gjester på restaurant, eller hvor mange som kan delta på et møte med bordplassering. Det er fortsatt lov med 50 personer dersom man har fast seteplassering. 
  •  Det blir forbudt å slippe inn nye gjester på utesteder etter kl. 22.00
  • Anbefaler at antall kontakter i løpet av en uke ikke overskrider 10 personer

Tiltakene trer i kraft fra torsdag 29.oktober kl. 12. 00.

Understreker at kompensasjonsgraden må økes til 70 prosent

Byrådslederen understreket at dagens kompensasjonsordning for serveringsbransjen ikke er god nok, og at han vil ta initiativ til et møte med næringsministeren for å få på plass en bedre kompensasjonsordning.

─ Vi setter pris på at byrådslederen understreker at myndighetene må få på plass en bedre kompensasjonsordning for reiselivet. De nye restriksjonene betyr at mange hotell og serveringsbedrifter kommer til å måtte stenge. Det vil rett og slett ikke være lønnsomt å holde åpent. Skal vi klare å bevare servering og utelivsbransjen i Oslo, og alle arbeidsplassene i bransjen, må kompensasjonsgraden økes til minst 70 prosent, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Taket på 80 millioner per måned bør videreføres

NHO Reiseliv ber også om endringer i taket Regjeringen foreslår for støtte per foretak/konsern per måned på 10 mill. kroner, og 40 mill. kroner totalt for de fire månedene kompensasjonsordningen skal gjelde (1.09.2020-31.12.2020):

─ Dette er mye mindre enn i den tidligere kompensasjonsordningen, og vil kunne forskjellsbehandle støtteberettigede bedrifter basert på størrelse og hvordan bedriftene er organisert. Reiselivet består av både store og små bedrifter, og næringen trenger at også de store bedriftene kommer seg vel gjennom krisen. Taket fra den tidligere generelle kompensasjonsordningen på 80 millioner kroner per måned som absolutt tak bør videreføres i den nye ordningen for reiselivet, sier Krohn Devold.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Stort sprik i reiselivet

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 4. oktober 2021

Spriket blant NHO Reiselivs medlemmer er stort når det gjelder hvor langt bedriftene har kommet i gjenåpningsprosessen.

Noen har virkelig fått fart på omsetningen etter at Norge åpnet for fullt, mens andre sliter fortsatt med likviditetsutfordring og mangler store deler av kundegrunnlaget sitt.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: