Oslo og Bergen får utbetalt støtte etter skjenkestopp

Nyhet

Publisert

Servering- og utesteder i Oslo og Bergen kan få utbetalt penger i løpet av noen få dager.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

Aftenposten meldte 21. desember at Oslo kommune snart vil starte utbetalingen av støtte til serveringssteder med skjenkebevilling. På en pressekonferanse dagen etter bekrefter byrådet i Bergen at også de vil betale ut midler snarest. Utbetalingen til kommunene kommer etter at regjeringspartiene og Frp nylig ble enige om å bevilge 250 millioner kroner ekstra på kommuner med høy arbeidsledighet.

Oslo fikk 78,5 millioner kroner av denne potten, og Bergen 32 millioner kroner. Begge byer har vedtatt at støtten skal betales ut til bedrifter med skjenkebevilling. 

Ulike modeller

De to byene har valgt litt ulike modeller: 

  • Her kan du lese om måten Bergen deler ut midlene. Her blir alle bedrifter som får tilskudd, kontaktet direkte via kommunens SvarUt-løsning. Da er det viktig at man raskest mulig melder inn alle nødvendige data via det digitale skjemaet i løsningen. 
  • Her kan du lese om måten Oslo deler ut midlene. Kommunen vil beregne støtte basert på forventet alkoholsalg, som alle steder med skjenkebevilling i Oslo rapporterte inn ved starten av året. Jo større forventet alkoholsalg, jo mer støtte. Det inkluderer nystartede steder og steder som av ulike andre årsaker ikke har fått penger gjennom den statlige ordningen. 

Trenger ikke søke

Ingen bedrifter trenger å søke om midlene i hverken Bergen eller Oslo, og i begge byer satser man å få utbetalt penger til flere allerede i romjulen, mens noen må vente til starten av januar. 
 
I Oslo vil ingen bedrifter motta mindre enn 30 000 kroner, og ingen vil få mer enn 250 000 kroner i støtte. Informasjon om hva den enkelte får, kommer på kommunens nettsider så raskt som mulig. I Bergen er minsteutbetalingen på 100 000 kroner, og maks 300 000 kroner per bedrift. 

Følg opp politikerne 

Kristin Krohn Devold sier at det er bra at disse midlene nå er på plass for servering- og uteliv. 

– NHO Reiseliv har jobbet for å få på plass ekstra tiltak til de kommuner som har fått de hardeste restriksjonene på driften. Vi har hatt nær dialog med regjeringen, Stortinget og lokale politikere, og ønsker å berømme disse for at de har stått på for å øke tilskuddet til områder med strenge tiltak. Det er bra at servering og utelivsbransjen står i første rekke, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv oppfordrer medlemmer til å følge opp politikere i sin kommune slik at de også får til dette. Oversikt over hvilke kommuner som får midler å fordele finner du her.

Reiselivet tærer på de siste kreftene

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 12. januar 2021

Tiltakene i kjølvannet av omikron-varianten har rammet reiselivsbransjen hardt. 1 av 3 reiselivsbedrifter måtte stenge som følge av restriksjonene innført like før jul. Konkursfrykten har økt betraktelig de siste ukene og det samme har permitteringene. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: