NHO Reiseliv

Innhold

Permitterte strømmer til digitale klasserom

Nyhet

Publisert

#205

Politisk rådgiver Ingrid Gauden med statsråd Henrik Aasheim under lanseringen av bransjeprogram hos Kompetanse Norge

Bransjeprogrammet for reiseliv er i gang, som gir alle ansatte og permitterte mulighet til å ta etter- og videreutdanning helt gratis. Kursene opplever stor pågang.

Kompetanse Norge har, sammen med partene i arbeidslivet, fått på plass relevante utdanningstilbud for ansatte og permitterte i reiselivet. De første kursene ble fulltegnet samme dag som det ble åpnet for søking. 

– Det er utrolig gøy å se at det er så stor interesse for kursene. Det bekrefter at det er et stort behov for kompetansepåfyll i bransjen, og at de ansatte i reiselivet opplever tilbudene som relevante. Mange har for eksempel lenge tenkt på å ta fagbrevet, men har ikke hatt tid eller mulighet tidligere. Nå som de er permitterte bruker de denne tiden til å få faglig påfyll og det er utrolig positivt både for den enkelte og for arbeidsgiver, sier Ingrid Gauden, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.  

Utdanningsministeren vil bruke mer penger på bransjeprogram  

Gauden var tilstede under markeringen av oppstarten av bransjeprogrammet for reiseliv som fant sted på Grand Hotell denne uken. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim deltok på markeringen, og fikk et innblikk i hvordan den digitale undervisningen foregår. Statsråden roste partene i arbeidslivet og Kompetanse Norge for deres arbeid med å få på plass et relevant utdanningstilbud på rekordtid. Han sa også at regjeringen vil bruke mer penger på bransjeprogram fremover: 

– Regjeringen er opptatt av at flere får mulighet til å bruke den ledige tiden på å skaffe seg et vitnemål, fagbrev eller rett og slett fylle på den utdanningen de allerede har. Derfor vil vi bruke enda mer penger på blant annet bransjeprogram i tillegg til at vi forlenger endringene i dagpengeregelverket slik at folk som vil ta mer utdanning ikke mister retten til dagpengene sine. Dette kan bidra til å ruste folk bedre for arbeidslivet etter koronakrisen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim. 

Digitale utdanningstilbud  

Alle bransjeprogrammene tilbyr i disse dager digitale utdanningstilbud. Tilbudene er for permitterte og ledige, men er også tilgjengelige for ansatte i bedriftene. Dette blir kurs og emner som kan tas i kombinasjon med jobb og det meste foregår via nett. Alle som er registrert som permittert/arbeidsledig hos NAV kan benytte seg av tilbudet uten å miste dagpengene. 

– Kursene er i full gang, men det er fortsatt mulig å melde seg på. Det er et bredt spekter av tilbud og utdanningsnivå i programmet, som er relevante enten man driver en liten opplevelsesbedrift eller jobber på et stort hotell, avslutter Gauden 

Her kan du søke på bransjeprogrammet for reiseliv 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

NHO Reiselivs bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak

NHO Reiselivs jurister har utviklet bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet 2020.

  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: