NHO Reiseliv

Innhold

Reagerer kraftig på momsøkning: – Uforståelig

Nyhet

Publisert

#205

Tomt lokale

NHO Reiseliv mener at å øke overnattingsmomsen til 12 prosent vil føre til unødige konkurser og oppsigelser i reiselivet.

Samme dag som regjeringen kom med en egen reiselivspakke, foreslår regjeringen i Stortingsproposisjon 142s (side 58) å øke overnattingsmomsen igjen økes fra 6 til 12 prosent. Dagens sats gjelder frem til 31. oktober 2020, og regjeringen foreslår ikke å forlenge tiltaket. 

Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold reagerer sterkt på nyheten:

– Denne momsøkningen er uforståelig. Samme dag som regjeringen kommer med en ny krisepakke til reiselivet og dermed anerkjenner at krisen vil bli langvarig, så øker de samtidig momsen. En sats på seks prosent kunne hjulpet bransjen å overleve frem til neste sommer og gjort at vi kunne unngått mange konkurser og oppsigelser, sier Kristin Krohn Devold. 

NHO Reiseliv vil nå jobbe for at Stortinget skal stemme for å videreføre lavmomsen i reiselivet.

På et frokostmøte i regi av NHO Reiseliv 11. august uttrykte både Frp og Senterpartiet støtte til fortsettelse av en lav overnattingsmoms, et standpunkt de også har signalisert i dag.

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender hyppige oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev:

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 14. april 2021

Nasjonale tiltak førte til store omsetningstap i påsken og enda flere ble sendt ut i ledighet. Her finner du ferske tall og statistikk fra NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: