NHO Reiseliv

Innhold

Øl-servering i Oslo fra 6. mai: – Superviktig for bransjen

Nyhet

Publisert

#205

Bilde av Aker Brygge om sommeren. Volker Glätsch fra Pixabay

Byrådet i Oslo har vedtatt at spisesteder med matservering skal kunne servere alkohol igjen.

Byrådet i Oslo besluttet 30. april å åpne for skjenking av alkohol i Oslo fra onsdag 6. mai.

– Det er naturlig for oss, med den tillit vi har til byens næringsliv og innbyggere at vi har en kontrollert åpning for skjenking av alkohol, sier Raymond Johansen til VG.

Superviktig

– Dette er superviktig for bransjen. Det var jo som forventet, men det var veldig på tide at vi endelig fikk en dato for gjenåpning. Nå har hele bransjen sittet ytterst på stolen og ventet på en avgjørelse, sier Gjøran Sæther, adm. dir. i Fursetgruppen og styremedlem i NHO Reiseliv.

Sæther har representert NHO Reiseliv i møter mellom byrådet og bransjen de siste ukene.

Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold, ønsker også gjenåpningen i hovedstaden velkommen.

Støtt en lokal favoritt

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv

– Et svært viktig tiltak for serveringsbransjen i Oslo, som strengt tatt burde kommet for flere uker siden. NHO Reiseliv kommer nå med en bransjeveileder for smittevern til våre serveringsbedrifter, for å sikre trygg servering. Nå vil jeg oppfordre folk til å nyte fine vårdager med et godt måltid og en utepils. Benytt muligheten til å støtte din lokale favoritt, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Krohn Devold berømmer de representantene for bransjen som har stått på for å sikre en trygg og rask gjenåpning.

Ansatte tilbake på jobb

– Det gledeligste er at vi nå kan begynne å ta inn våre ansatte på jobb igjen. Vi har rundt en uke til å planlegge oppstart, og må nok starte litt forsiktig. Det blir viktig for bransjen å ivareta smittevernreglene, sier Sæther.

Han er fornøyd med at byrådet har gått bort ifra en maksgrense på 50 gjester i samme lokale. Å ivareta smittevern gjennom distansen mellom grupper gjør det mulig for flere å ta imot gjester, som igjen vil sikre flere tilbake i jobb.


Ifølge en pressemelding fra Oslo Kommune vil steder som skal selge alkohol måtte følge disse kravene:

  • Kun de som har registrert seg hos Næringsetaten kan skjenke alkohol
  • Det skal utarbeides en egen risikovurdering for smittevern
  • Bordservering
  • Flere enn fem personer skal ikke være sammen i gruppe med mindre de er en del av samme husholdning
  • Det skal være 2 meter avstand mellom ulike grupper av gjester, eller en likeverdig løsning som gir minst like god beskyttelse (f.eks. skillevegger)
  • Serverings- og skjenkesteder bør, så langt det er praktisk mulig, tilrettelegge for at det er minst en meters avstand mellom alle gjester

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: