Utvider lånegarantiordningen og løpetid på lån

Garantiordningen for lån til bedrifter er besluttet forlenget til 30. juni 2021, og det åpnes for at garanterte lån kan ha en løpetid på inntil seks år.

Garantiordningen for lån til bedrifter er besluttet forlenget til 30. juni 2021, og det åpnes for at garanterte lån kan ha en løpetid på inntil seks år.

Regjeringen forlenger nå lånegarantiordningen til 30. Juni 2021, og åpner for at garanterte lån kan ha en løpetid på inntil seks år. Det er også mulig å søke om utsatt betaling av de fleste skatte- og avgiftskrav frem til 31. desember.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv

 
I en pressemelding 13. november 2020 melder regjeringen at den nå forlenger lånegarantiordningen til 30. Juni 2021, og åpner for at garanterte lån kan ha en løpetid på inntil seks år. Administrerende direktør i NHO Reiseliv er fornøyd med gjennomslaget:
 
– Dette er et viktig gjennomslag for næringen og oss i NHO Reiseliv, som lenge har pekt på at en lengre nedbetalingstid er nødvendig. Lokale banker bør nå bruke ordningen til å forskuttere utbetaling til bedrifter som eksempelvis har rett på kompensasjons som ikke utbetales før tidligst januar, sier reiselivsdirektøren. 
SAKEN OPPDATERT 01.02.2020: 

Avdragsfrihet i opptil 36 måneder

NHO Reiseliv gjør oppmerksom på at garantilånene nå kan ha 36 måneders avdragsfrihet:

– Jeg vil tro det er flere av våre medlemsbedrifter som kun har avtalt 12 måneder avdragsfrihet, fordi det var reglene da lånene ble inngått. Reglene er endret slik at man kan ha 36 måneders avdragsfrihet. Vi oppfordrer de som har en avtale på 12 måneder om å snakke med banken sin og reforhandle innenfor nye og mer gunstige regler dersom de har behov for det, sier Kjersti Aastad, politisk rådgiver i NHO Reiseliv.

Lånegarantiordningen

Regjeringen etablerte i mars en statlig garantiordning for lån til små og mellomstore bedrifter der staten garanterer for 90 prosent av beløpet i nye lån på inntil 50 millioner kroner, med maksimalt 3 års løpetid. Formålet med ordningen er å bidra til at bedrifter som har likviditetsmangel kan få banklån. 

Les mer om lånegarantiordningen her

Betalingsutsettelse ved likviditetsproblemer

Det er også mulig å søke om utsatt betaling av de fleste skatte- og avgiftskrav for næringsdrivende, selskap og privatpersoner som opplever økonomiske problemer som følge av koronasituasjonen. Betalingsutsettelsen kan bare innvilges frem til 31. desember 2020. Les mer på Skatteetatens hjemmeside.

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: