NHO Reiseliv

Innhold

Viderefører skjenkestopp ved midnatt i Oslo

Skjermbilde fra Oslo kommunes direktesendte pressekonferanse 8. oktober 2020.

Det blir ikke aktuelt å innføre noen av regjeringens planlagte oppmykninger av tiltak i Oslo fra 12. oktober, fortalte byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse 8. oktober 2020. Foto: Skjermbilde fra Oslo kommunes direktesendte pressekonferanse.

Byrådsleder Raymond Johansen viderefører alle koronatiltakene i Oslo. Skjenkestopp ved midnatt og forbud mot innendørsarrangementer med flere enn 50 deltakere uten faste sitteplasser videreføres på ubestemt tid.

Smittesituasjonen i Oslo er så alvorlig at byrådet i Oslo viderefører alle koronatiltakene som ble innført for to uker siden. Det blir ikke aktuelt å innføre noen av regjeringens planlagte oppmykninger av tiltak fra 12. oktober i Oslo som oppheving av skjenkestopp ved midnatt og at inntil 600 personer kan være til stede samtidig på utendørsarrangementer, fordelt på grupper på inntil 200 personer.

Portrett av Kristin Kron Devold med Ypsilon-brua i bakgrunnen

- Som Erna Solberg understreker er det fullt mulig å arrangere julebord for de ansatte innenfor trygge smittvernsrammer – også i hovedstaden, sier Kristin Krohn Devold. Foto: Oda Hveem

– Det at Raymond Johansen viderefører strenge restriksjoner for reiselivet i Oslo understreker behovet for videreføring av kompensasjonstiltak for reiselivet, som fortsetter å lide store økonomiske tap. Bransjen har ventet i to måneder på en ny kompensasjonsordning siden den gamle ble avsluttet 31. August. Nå må den komme på plass, slik at vi berger arbeidsplasser og holder levedyktige bedrifter i live, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Unødig strengt om julebord   

NHO Reiseliv reagerer på at Raymond Johansen går imot Erna Solbergs oppfordring til bedriftene om å holde julebord for de ansatte. Under dagens pressekonferanse sier byrådslederen at denne oppfordringen ikke kan gis i Oslo.  

– Dette er unødig strengt, og vi er redd budskapet hans blir misforstått. Det bør være mulig for arbeidsgiver å ta med de ansatte ut på en middag eller en julelunsj i mindre grupper. Som Erna Solberg understreker er det fullt mulig å arrangere julebord for de ansatte innenfor trygge smittvernsrammer – også i hovedstaden, sier Krohn Devold.  

Tilpasser smitteveileder for julebordsesongen 

Bransjen har hatt god dialog med byrådet i Oslo under hele koronakrisen, og NHO Reiseliv har i dag vært i kontakt med byrådet for å samarbeide om en smitteveileder tilpasset julebordsesongen. NHO Reiseliv har allerede laget en veileder for smittevern tilpasset serveringssteder, og vil nå tilpasse denne slik at det skal være trygt for bedrifter å ta med mindre grupper ut på en middag eller en julelunsj.  

 

NHO Reiselivs bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak

NHO Reiselivs jurister har utviklet bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet 2020.

  • Trygge julebord
  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Sist oppdatert 19. oktober 2020

På vei inn i julebord- og vintersesongen er det fortsatt høy konkursfrykt og permitteringer i reiselivet. Andelen som har gjennomført oppsigelser stiger og det er mange som har planer for oppsigelser. Det er særlig Oslo, Svalbard og de nordligste fylkene som rammes.

NHO Reiselivs nye statusrapport har ferske tall som beskriver situasjonen, og viser at nye tiltak for reiselivsnæringen er helt nødvendig. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: