Foto:

Viderefører skjenkestopp ved midnatt i Oslo

Skjermbilde fra Oslo kommunes direktesendte pressekonferanse 8. oktober 2020.

Det blir ikke aktuelt å innføre noen av regjeringens planlagte oppmykninger av tiltak i Oslo fra 12. oktober, fortalte byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse 8. oktober 2020. Foto: Skjermbilde fra Oslo kommunes direktesendte pressekonferanse. Foto:

Byrådsleder Raymond Johansen viderefører alle koronatiltakene i Oslo. Skjenkestopp ved midnatt og forbud mot innendørsarrangementer med flere enn 50 deltakere uten faste sitteplasser videreføres på ubestemt tid.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

Smittesituasjonen i Oslo er så alvorlig at byrådet i Oslo viderefører alle koronatiltakene som ble innført for to uker siden. Det blir ikke aktuelt å innføre noen av regjeringens planlagte oppmykninger av tiltak fra 12. oktober i Oslo som oppheving av skjenkestopp ved midnatt og at inntil 600 personer kan være til stede samtidig på utendørsarrangementer, fordelt på grupper på inntil 200 personer.

Portrett av Kristin Kron Devold med Ypsilon-brua i bakgrunnen

- Som Erna Solberg understreker er det fullt mulig å arrangere julebord for de ansatte innenfor trygge smittvernsrammer – også i hovedstaden, sier Kristin Krohn Devold. Foto: Oda Hveem. Foto:

– Det at Raymond Johansen viderefører strenge restriksjoner for reiselivet i Oslo understreker behovet for videreføring av kompensasjonstiltak for reiselivet, som fortsetter å lide store økonomiske tap. Bransjen har ventet i to måneder på en ny kompensasjonsordning siden den gamle ble avsluttet 31. August. Nå må den komme på plass, slik at vi berger arbeidsplasser og holder levedyktige bedrifter i live, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Unødig strengt om julebord   

NHO Reiseliv reagerer på at Raymond Johansen går imot Erna Solbergs oppfordring til bedriftene om å holde julebord for de ansatte. Under dagens pressekonferanse sier byrådslederen at denne oppfordringen ikke kan gis i Oslo.  

– Dette er unødig strengt, og vi er redd budskapet hans blir misforstått. Det bør være mulig for arbeidsgiver å ta med de ansatte ut på en middag eller en julelunsj i mindre grupper. Som Erna Solberg understreker er det fullt mulig å arrangere julebord for de ansatte innenfor trygge smittvernsrammer – også i hovedstaden, sier Krohn Devold.  

Tilpasser smitteveileder for julebordsesongen 

Bransjen har hatt god dialog med byrådet i Oslo under hele koronakrisen, og NHO Reiseliv har i dag vært i kontakt med byrådet for å samarbeide om en smitteveileder tilpasset julebordsesongen. NHO Reiseliv har allerede laget en veileder for smittevern tilpasset serveringssteder, og vil nå tilpasse denne slik at det skal være trygt for bedrifter å ta med mindre grupper ut på en middag eller en julelunsj.  

 

Foto:

Bransjeråd for smittevern: plakater og veiledere

Bransjespesifikke veiledere for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet.

  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser
Foto:

Situasjonsanalyse

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 15. juli 2022

For det store flertallet av reiselivsbedriftene blir årets sommer svært bra med mange gjester – både fra Norge og utlandet, viser medlemsundersøkelsen for juli 2022. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: