Klar til å ta imot gjester fra EØS og Schengen: – Svært viktig for norsk reiseliv

Nyhet

Publisert

Bilde viser en smilende dame som sitter

Kristin Krohn Devold

Kristin Krohn Devold tror Norge vil være et attraktivt reisemål for mange utenlandske reisende i sommer.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

NHO Reiseliv ønsker velkommen regjeringens beslutning om å heve innreiserestriksjonene fra 15. juli for reisende fra Schengen- og EØS-land med lavt smittetrykk. Det er spesielt gledelig at Tyskland vurderes som trygt, siden tyske gjester står for 1 millioner overnattinger i Norge om sommeren. Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold håper at mange utenlandske reisende vil se på Norge som et attraktivt reisemål:

– Norge vil være et attraktivt reisemål for mange utenlandske reisende grunnet de lave smittetallene, fordi vi er et land med god plass og ikke minst fordi bransjen raskt har innført gode hygiene- og avstandsregler. Trygghetsfølelse vil være en viktig faktor for mange reisende, sier Krohn Devold.

NHO Reiseliv mener at denne åpningen vil være viktig for norsk reiseliv, som vil være sterkt preget av koronakrisen i lang tid fremover.

– NHO Reiseliv har etterlyst tydelige og forutsigbare reiseråd for land med lav smitte, og vi er glade for at regjeringen nå sier tydelig ifra om at flere reisende er velkomne til Norge. Utenlandske gjester utgjør rundt 30 prosent av reiselivsmarkedet, så en såpass stor åpning vil bety mye for en del av reiselivet, sier Krohn Devold.

Europeere tar senere ferie

Krohn Devold påpeker at mange europeere starter ferien senere enn nordmenn, og håper derfor at en god del utenlandske gjester fortsatt kan booke reiser i juli, august og deler av september.

– Jeg vet at en del av våre medlemsbedrifter har avvist utenlandske gjester som nå kunne ha gjennomført sin reise. Det er ergerlig og vi skulle gjerne hatt dette signalet tidligere, men jeg er glad for at det kommer nå, sier Krohn Devold.

Permitteringsordning må forlenges

En gradvis gjenåpning av grensene til land med lav smittesituasjon vil bidra til økt omsetning i et kriserammet reiseliv, sier Krohn Devold. Hun understreker likevel at flere tiltak som forlenging av permitteringsperioden må på plass for å berge arbeidsplasser.

─ Et samlet arbeidsliv har vært tydelige på at myndighetene må forlenge permitteringsperioden ut året for bedrifter som nå ser seg tvunget til å unødig si opp ansatte. Dette gjelder spesielt byhoteller som ikke har tilgang til konferansemarkedet, avslutter Krohn Devold.

Fakta:

NHO Reiselivs nyeste medlemsundersøkelse, gjennomført 23. juni, viser at:

  • 6 av 10 bedrifter har redusert omsetningen med mer enn 50 prosent de siste 4 ukene 
  • 66 prosent har permittert ansatte
  • 37 prosent har planer for oppsigelser som følge av koronaviruset
  • 6 av 10 reiselivsbedrifter – gitt dagens økonomiske situasjon – frykter at de må si opp flere av sine ansatte hvis ikke de får mulighet til å forlenge permitteringsperioden utover oktober
  • 36 prosent av bedriftene vurderer at det er reel risiko for at bedriften går konkurs som følge av koronakrisen

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: