Vurderer å åpne for større kurs- og konferanser

Nyhet

Publisert

#205

Kurs- og konferanser

Regjeringen vurderer å snart tillate kurs- og konferanser med 600 personer til stede samtidig, fordelt på kohorter med inntil 200 personer.

Denne artikkelen som omhandler koronaviruset er mer enn 3 måneder gammel.
Informasjonen kan derfor være utdatert

Se NHO Reiselivs bransjeveiledere for oppdatert informasjon om gjeldende regler

Les siste nytt om koronasituasjonen her

Under regjeringens pressekonferanse 10. september opplyser helseminister Bent Høie at regjeringen vil ut fra smittesituasjonen gjøre en ny vurdering av muligheten for å åpne for arrangementer med inntil 600 personer til stede samtidig, fordelt på kohorter med inntil 200 personer. Man vil også gjøre en ny vurdering av om det er tilstrekkelig at de som sitter i fastmonterte seter i saler skal kunne ha bare ett ledig sete mellom seg.

Reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold håper endringen kan få i gang kurs- og konferansemarkedet: 

– Dette er et positivt signal fra myndighetene som kan være starten på å få i gang det viktige kurs- og konferansemarkedet igjen. For en bransje i krise er dette en mulig livslinje for høst- og vintersesongen. Vi forstår at smittesporing fortsatt er viktig og bransjen vil gjøre sin del av jobben for å sørge for gode smitteverntiltak. Myndighetene må følge opp disse retningslinjene med å formidle at det er trygt å delta på slike arrangementer, sier Krohn Devold.

Vurderer å fjerne skjenkestopp

Regjeringen vil dessuten vurdere om den nasjonale skjenkestoppen skal erstattes av en klar anbefaling om at kommunene selv må vurdere dette tiltaket ut fra den lokale smittesituasjonen. Bent Høie oppfordret utelivsbransjen til å allerede nå starte frivillig registrering av kontaktinformasjon for gjestene slik at smittesporing blir enklere. 

– Tilbakemeldingene fra våre medlemmer om skjenkestopp har hele tiden vært at de er usikre på effekten av dette, og fryktet at mange ville fortsette festen hjemme i uorganiserte former. Vi er derfor fornøyde med at regjeringen nå vurderer å oppheve dette tiltaket som rammer servering- og uteliv hard, sier Krohn Devold.

Bør videreføre kompensasjon

NHO Reiselivs nyeste medlemsundersøkelse viser at 73 prosent av reiselivsbedrifter har opplevd lavere omsetningen i bedriften de siste 4 ukene, sammenlignet med samme periode i fjor, og at høstens ordrebøker ser svært magre ut for mange. 

Krohn Devold påpeker at reiselivet fortsatt er i en krisesituasjon og at det haster å videreføre kompensasjonsordningen. 

– Vi forstår at smittevern og sporing er viktig. Reiselivet preges fortsatt av strenge smitteverntiltak som avstandsregler og skjenkestopp ved midnatt. I tillegg er hele Europa rødt, nordmenn er ferdig med ferien og forretningsreisevirksomheten er begrenset. Derfor er det helt nødvendig å videreføre kompensasjon for for reiselivet for disse myndighetspåførte restriksjonene, og det haster med å få dette på plass, understreker Krohn Devold.

Martin I. Dalen / Visit Trysil

På bedringens vei, men fortsatt svært tøft i deler av reiselivet

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 9. september 2021

NHO Reiselivs medlemsundersøkelse for september bekrefter at utsettelsen av videre gjenåpning, fraværet av utenlandske gjester og strenge smitteverntiltak sinker gjenåpningen av næringen. Deler av reiselivet påvirkes fortsatt negativt av korona. Samtidig bekrefter undersøkelsen at reiselivet er en omstillingsvillig, klimabevisst og inkluderende næring.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: