Forlenger skjenkestoppen i Oslo med to uker

Nyhet

Publisert

Detaljbilde av bord på Grand Hotel, Oslo.

Grand Hotel, Oslo

På en pressekonferanse 17. februar la byrådsleder Raymond Johansen frem hvilke koronatiltak som skal gjelde i Oslo fra torsdag 18. februar. Skjenkestoppen i hovedstaden videreføres.

Skjenkestopp og forbudet mot alle arrangementer utenfor hjemme videreføres i ytterligere to uker. Byrådet vil ta en ny vurdering av disse tiltakene om to uker.

​​– Nå som det har vært lavere smitte i Oslo over tid og vaksineringen er i full gang, forventer vi at byrådet opphever skjenkeforbudet, eller i hvert fall tillater redusert skjenketid 3. mars. Oslo har vært uten skjenking i fire måneder, og det rammer serveringsbransjen hardt og brutalt. Hundrevis av særlig små serveringssteder er på randen av konkurs. Alkoholsalget utgjør en betydelig del av restaurantenes inntjening. Nå haster det å få opphevet skjenkestoppen skal vi klare å redde serveringsbransjen i Oslo, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Bransjen ber om en tydelig plan for gjenåpning

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

– Nå må byråden ta på alvor den alvorlige krisen bransjen står i, og så fort som mulig tillate at serveringsstedene kan servere vin til maten. Bransjen tar smittevern på alvor, og det er fullt mulig å nyte vin til maten med god avstand til andre gjester, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold. (Foto: Håkon Eltvik/NHO Reiseliv)

– Det er bra at Oslo nå har ansvaret og makten til å bestemme selv hvilke tiltak Oslo skal ha fremover. Nå trenger vi at byråden legger en tydelig plan for gjenåpning slik at serveringsstedene får den forutsigbarheten de trenger når de skal planlegge for åpning, ta tilbake ansatte og bestille inn varer. Vi ser frem til et godt samarbeid med byrådet i Oslo slik at vi sammen kan finne gode løsninger for en snarlig gjenåpning av bransjen, fortsetter Krohn Devold.

– Risikerer å miste mange, små unike steder

65 prosent av serveringsbedriftene i Oslo vurderer det som reel risiko for at de kommer til å gå konkurs som følge av koronakrisen. 6 av 10 mangler penger til å betale regninger som forfaller om kort tid. Over halvparten har gjennomført oppsigelser, mens 6 av 10 har planer for oppsigelser. Det viser NHO Reiselivs siste medlemsundersøkelse gjennomført blant 600 reiselivsbedrifter fra 2. – 8. februar.

– Tallene taler for seg. Situasjonen i Oslo er ekstremt alvorlig. Vi risikerer faktisk å miste mange, små unike steder som har vært her i årevis og som gjør Oslo til en hyggelig og pulserende by. Nå må byråden ta på alvor den alvorlige krisen bransjen står i, og så fort som mulig tillate at serveringsstedene kan servere vin til maten. Bransjen tar smittevern på alvor, og det er fullt mulig å nyte vin til maten med god avstand til andre gjester, avslutter Krohn Devold.

Det er fortsatt skjenkestopp i Bærum. I Bergen er det skjenkestopp i alle fall frem til 22. februar. 

Stort sprik i reiselivet

Statusrapport for reiselivet. Sist oppdatert 4. oktober 2021

Spriket blant NHO Reiselivs medlemmer er stort når det gjelder hvor langt bedriftene har kommet i gjenåpningsprosessen.

Noen har virkelig fått fart på omsetningen etter at Norge åpnet for fullt, mens andre sliter fortsatt med likviditetsutfordring og mangler store deler av kundegrunnlaget sitt.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: