Ny reisegarantiordning: Staten overtar halvparten av risikoen

Nyhet, Politikk

Publisert

Foto: Fridtjof Fure / VisitNorway.com

- Dette er veldig viktig for en rekke av våre medlemsbedrifter i oppkjøringen til det som forhåpentligvis blir gjenåpninger for turisme i andre halvår, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Regjeringen presenterte i dag en løsning for pakkereisearrangører for 2021 og 2022.  Staten vil gjøre avtaler med kredittinstitusjonene til små- og mellomstore bedrifter og garantere for 50 % av risikoen for garantiene som er stilt for disse. Ordningen er berammet til 525 millioner kroner.

─ Dette er veldig viktig for en rekke av våre medlemsbedrifter i oppkjøringen til det som forhåpentligvis blir gjenåpninger for turisme i andre halvår, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Hun ber samtidig stortinget om å vurdere justeringer i den foreslåtte ordningen.

─ Selv om NHO Reiselivs bedrifter stort sett er små- og mellomstore bedrifter i denne sammenheng, så samarbeider mange av dem med større bedrifter vi vet har hatt problemer med å stille garanti, og svært mange av dem er helt avhengige av at også større bedrifter får hjelp, sier hun. 

Er din virksomhet underlagt bestemmelsene i pakkereiseloven? Sjekk her

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: