Vær ekstra påpasselig med smittevern i vinterferien

Nyhet

Publisert

Vinterferien står for dør, og NHO Reiselivs advokat Heike Bentsen minner om at smittevern er et felles ansvar. Hun oppfordrer både bedrifter og gjester om ta ansvaret sitt på alvor, slik at vi forhåpentligvis får gjennomført noen etterlengtede vinterferieuker uten at smittespredningen øker.

Vinterferien står for tur, og NHO Reiseliv oppfordrer både gjester og reiselivsbedrifter til å være ekstra påpasselig med smittevern for å unngå oppblussing av smitte.

Reglene og anbefalingene endrer seg i takt med smittesituasjonen, og myndighetene har vist at de på kort varsel kan iverksette høyere tiltaksnivå både lokalt og nasjonalt. Når vi nå nærmer oss vinterferie er det ekstra viktig at vi gjør vårt for å unngå en oppblussing av smitte. 

Last ned NHO Reiselivs bransjeveiledere for smittevern her

Heike Kristine Bentsen, advokat

Et smitteutbrudd på en vinterferiedestinasjon kan for eksempel medføre at det likevel ikke blir mulig å drikke en øl til maten eller at det ikke blir mulig å spise på restaurant i det hele tatt, advarer NHO Reiselivs advokat Heike Bentsen.

Nye virusvarianter gir økt nedslagsfelt for karantene

 

NHO Reiselivs advokat Heike Kristine Bentsen minner om at frykten for enkelte virusvarianter har medført at nedslagsfeltet for karantene og testing er mye større nå enn det har vært tidligere:  

– Konsekvensene av et smitteutbrudd, både for bedriften og for gjestene, er mye større nå enn det var i juleferien på grunn av frykten for muterte virusvarianter. Et smitteutbrudd på en vinterferiedestinasjon kan for eksempel medføre at det likevel ikke blir mulig å drikke en øl til maten eller at det ikke blir mulig å spise på restaurant i det hele tatt. Det er risiko for at aktivitetstilbud blir stengt ned og at store grupper av gjester havner i karantene og må teste seg. Det har vært eksempler på at alle besøkende i en skibakke har måttet teste seg, sier Bentsen. 

 

Egen “Lockdown-veileder” for bråe nedstengninger 

Smittesituasjonen kan endre seg lynraskt. Skulle en plutselig måtte stenge deler eller hele driften over natten er det veldig greit å ha en beredskapsplan på plass, og vite hvilke regler som gjelder for de ulike tiltaksnivåene.

Heike Bentsen, advokat i NHO Reiseliv

 

I tillegg til bransjespesikfikke veiledere for håndtering av smitteverntiltak ved overnattingsbedrifter, serveringsbedrifter, campingbedrifter og opplevelsesbedrifter, har  NHO Reiseliv jurister i tillegg utformet en egen veileder for reiselivsbedrifter som blir stengt ned som følge av forsterkede smitteverntiltak.  

 

– Smittesituasjonen kan endre seg lynraskt. Skulle en plutselig måtte stenge deler eller hele driften over natten er det veldig greit å ha en beredskapsplan på plass, og vite hvilke regler som gjelder for de ulike tiltaksnivåene, avslutter Bentsen.  

Last ned NHO Reiselivs Lockdown-veileder her

 

Smittevern gjelder både bedrifter, ansatte og gjester


– Smittevern er et felles ansvar. Nå må både bedriftene og gjestene ta ansvaret sitt på alvor, slik at vi forhåpentligvis får gjennomført noen etterlengtede vinterferieuker uten at smittespredningen øker. Jeg oppfordrer alle våre medlemmer til å følge NHO Reiselivs veiledere for smittevern, og gjør dere kjent med vår nye “lockdown-veileder”, i tilfelle bedriften skulle havne i en situasjon med full nedstengning, fortsetter Bentsen. 

Som en påminnelse om at smittevern gjelder for alle, har NHO Reiseliv også laget denne videoen, som vi oppfordrer alle til å dele videre. 

Bransjeråd for smittevern: plakater og veiledere

Bransjespesifikke veiledere for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet.

  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: