Nedstengning i Oslo-regionen

Nyhet

Publisert

#205

NHO Reiseliv oppfordrer medlemmer og gjester til å ta smitteverntiltak ekstra på alvor de kommende dagene.

Ny nedstengning rammer bedrifter i Oslo-regionen. NHO Reiseliv oppfordrer alle medlemsbedrifter å sette seg nøye inn i de nye tiltakene som er annonsert 23. og 24. januar.

Forskriften er ikke ennå publisert, og denne saken oppdateres forløpende.  Sist oppdatert 24.1 kl 22.10. 

Kristin Krohn Devold gir råd til serveringsbedriftene, den største og viktigste delen av reiselivet. Foto: NHO Reiseliv.

I lys av den alvorlige situasjonen i områdene rundt Nordre Follo, inkludert Oslo, respekterer vi behovet for strengere tiltak i dette området. Dette viser at det haster mer enn noen gang med å få bedret kompensasjonsordningen til også å omfatte nedstengningkostnader som permittering og kostnad i forbindelse med destruering av varelagre. Foto: NHO Reiseliv.

De nye tiltakene får store økonomiske konsekvenser for bedriftene i regionen som hadde planlagt gjenåpning av skjenking. Lagerene ble også fylt opp i går og alt var klargjort. 

− Dette viser at det haster mer enn noen gang med å få bedret kompensasjonsordningen til også å omfatte nedstengningkostnader som permittering og kostnad i forbindelse med destruering av varelagre. For medlemmene våre er det viktig å få raskt og tydelig kommunikasjon om hvordan nedstegningen vil fungere, slik at det er enkelt å følge smitteverntiltakene,  understreker Krohn Devold. 

Disse tiltakene gjelder 

For å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo, har regjeringen besluttet at det fra lørdag 23. januar kl. 12.00 skal innføres svært strenge tiltak i totalt 10 østlandskommuner, inkludert Oslo. Søndag 24. januar meldte regjeringen at de også innfører smitteverntiltak for kommunene i randsonen til de ti kommunene som ligger nær Nordre Follo. Tiltakene i de 15 randsonekommunene gjelder fra midnatt 24. januar, og til og med 31. januar.

De mest relevante reglene for reiselivet: 

Alle arrangementer utenfor hjemmet forbys, både inne og ute, med unntak av begravelser og bisettelser.

Skjenkestopp.

NB! Regjeringen har søndag kveld endret det som ble innført på fredag angående stengning av serveringssteder på hotell. Dette er nå endret til at hoteller kan servere mat til gjester som overnatter på hotellet. 

 

Følgende virksomheter og steder skal holde stengt:

 • Serveringssteder, men det er tillatt med take away
 • Teningssentre
 • Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og lignende
 • Tros- og livsynsshus, med unntak ved begravelser og bisettelser
 • Fornøyelsesparker, bingohaller, spillehaller, lekeland, bowlinghaller og tilsvarende steder der det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter
 • Museer
 • Kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder.
 • Andre offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs.

Vi oppfordrer alle medlemsbedrifter å sette seg nøye inn i de nye tiltakene som er lagt ut av Helsedirektoratet.

− Ta smittetverntiltak på alvor

Reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold oppfordrer medlemmer og gjester til å smitteverntiltak ekstra på alvor de kommende dagene:

− I lys av den alvorlige situasjonen i områdene rundt Nordre Follo, inkludert Oslo, respekterer vi behovet for strengere tiltak i dette området. Jeg vil igjen oppfordre bedrifter og gjester til å ta disse smitteverntiltakene ekstra på alvor i de kommende dagene, sier Krohn Devold.

Vi minner våre oppdaterte bransjeveieldere som kan lastes ned av alle, inkludert bedrifter som ikke er medlem av NHO Reiseliv.

Er din bedrift rammet av tiltakene som følge av utbruddet i Nordre Follo?

Les og last ned NHO Reiselivs veileder for reiselivsbedrifter i kommuner med lockdown

NHOs koronatelefon holder åpent

NHOs koronatelefon og chat holder åpent i helgen. Ta kontakt via chat på Arbinn.no (krever innlogging). Du kan også ringe NHOs medlemssenter på 23 08 84 40. 

 

Bransjeråd for smittevern: plakater og veiledere

Bransjespesifikke veiledere for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet.

 • Trygg camping
 • Trygg servering
 • Trygg overnatting 
 • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: