Stor oppslutning rundt digitale reiselivskurs

Nyhet

Publisert

Kompetanse Norge melder om at bransjeprogrammet for reiseliv er et av de mest populære av alle. Du kan selv søke på et av de mange kurstilbudene.

Mange benytter seg av opplæringstilbudet for reiseliv. Her kan du lese mer om de ulike tilbudene.

Sveinung Skule, direktør i Kompetanse Norge, sier at bransjeprogrammet for reiseliv er et av de mest populære av alle. Foto: Johny Vågenes / Kompetanse Norge.

Siden utbruddet av koronaviruset har Fellesforbundet, HK, NHO Reiseliv, Parat, Virke, LO og NHO jobbet sammen med Kompetanse Norge for å sette i gang korte og relevante opplæringstilbud for alle som jobber med reiseliv. I januar starter flere av kursene opp igjen, mens enkelte har valgfri oppstartsdato.

Tallene for deltagelser ikke ferdigstilt, men Kompetanse Norge melder om at bransjeprogrammet for reiseliv er et av de mest populære av alle.

– Det er brukt ca. 27,6 millioner kroner på studietilbud i dette bransjeprogrammet og mange kurs har blitt kjørt flere ganger. Om lag 17 millioner av disse har gått til opplæring til fagbrev for personer som har jobbet lenge i næringen, men ikke har formalisert kompetansen sin, sier direktør i Kompetanse Norge, Sveinung Skule.

Gjennom bransjeprogram kan du delta i korte kurs eller endelig starte på utdanningen du lenge har tenkt på. Det er helt gratis. Dagpengemottakere vil ikke miste dagpengene og arbeidstakere kan kombinere opplæring med jobb.

Jobbene kommer tilbake

Tilbyr mange ulike kurs

Kompetanse Norge har en oversiktlig liste med alle de ulike typene kurs som tilbys. Her er noen eksempler:

  • Teori til fagprøven: reiselivsfaget, servitørfaget, resepsjonsfaget, renholdsoperatør (AOF Norge)
  • Bærekraftig reiseliv i praksis (Nordland Fagskole)
  • Bærekraftige strategier og Innovasjoner (Handelshøyskolen BI)
  • Markedsføring gjennom sosiale medier (Folkeuniversitetet)
  • Ledelse og administrasjon (Folkeuniversitetet)
  • Hotelldrift, Restaurantdrift og Matsikkerhet (Fagskolen i Viken)

Les mer om utdanningstilbudet her

Selv om reiselivet nå er i en prekær situasjon, håper administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold at alle som har mulighet, benytter seg av dette opplæringstilbudet som nå er tilgjengelig.

– Vi ønsker at alle som jobbet i reiselivet, skal ha en jobb å komme tilbake til. Men når man først er permittert, er det svært positivt at man kan få støtte til å ta kurs og opplæring. Dette er særlig viktig for reiselivsnæringen, og jeg håper så mange som mulig benytter seg av de tilgjengelige kurstilbudene, sier Krohn Devold.

Mange muligheter

Bransjeprogrammene er skreddersydde utdanningstilbud som styres av Kompetanse Norge og utvikles i samarbeid med partene i arbeidslivet. Kursene er som regel nettbaserte, men de er organisert på ulike måter: noen har fleksibel oppstart og progresjon, andre har faste kursdager i et digitalt klasserom på dag eller kveld.

Reiselivet skal tilbake

Selv om reiselivet nå er i en svært tøff situasjon, er reiselivsdirektøren klar på at næringen vil gjenreise seg etter korona, til å igjen bli en jobbskapende sektor:

– Før pandemien var reiselivsnæringen en av verdens raskest voksende næringer, og kommer til å reise seg igjen etter korona. Det er hoteller, restauranter, uteliv og opplevelser som utgjør det sosiale limet i et samfunn, og bransjen vil skape mange jobber fremover. Den dagen vi kan være sosiale igjen vil vi trenge et yrende reiseliv over hele landet, avslutter Krohn Devold.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: