Viktig informasjon om endringer i lønnsstøtteordningen

Publisert

Mandag 20. desember ble det enighet i Stortinget om å øke maksimalt støttebeløp per ansatt til 40 000 per ansatt, i tillegg til to dagers ekstra frist til å hente tilbake permitterte ansatte som skal med i ordningen.

Som kjent er ordningen med lønnsstøtte omsider kommet på plass. Hvis du vurderer å benytte deg av ordningen, og den skal være til nytte for deg, er det meget viktig å være oppmerksom på at det er et krav om at alle ansatte i bedriften må være tilbake i arbeid senest 21.desember i år.

Dersom du skal benytte deg av ordningen må du altså trekke tilbake permitteringsvarsler som eventuelt gjelder per nå. Ordningen er utformet slik at man ikke kan permittere noen i støtteperioden, som er desember og januar, men det er altså satt en frist til den 21. desember hvor alle må være tilbake i arbeid, for å komme inn under ordningen.

  • Bedriften søker lønnsstøtte for én og én måned ad gangen.

  • Hver måned er definert som en "tilskuddsperiode", jf. FINs skisse.

  • For å få støtte, må alle være på jobb og alle som eventuelt har vært permittert etter 30/11, tas tilbake innen 21/12.

  • En bedrift kan således (gitt øvrige vilkår) bruke ordningen i desember og unnlate å bruke den i januar. Det er frivillig å bruke ordningen.

  • Samme bedrift kan følgelig ta permitterte tilbake før 21/12/21 og søke lønnsstøtte for disse for desember måned, og samtidig varsle at den samme ansatte vil bli permittert i januar (forutsatt at man bruker 14 dagers varslingsplikt).
  • Det bedriften ikke kan gjøre, er å ha ansatte permittert i desember, og søke lønnsstøtte for dem i januar. Dette er ingen støtte for tilbakehenting. Slik sett er modellen asymmetrisk. Har du permittert i desember, er bedriften utelukket i januar.

Les mer om lønnsstøtteordningen her. 

 

Siste nytt

  1. Gullgaffelen til Bent Stiansen

    Bent Stiansen hedres med Bocuse d'Or Norges ærespris for et sterkt livslangt engasjement for norsk gastronomikultur.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: