Foto:

– Direkte flyruter fra Kina vil sikre turistvekst fra Asia

Nyhet, Politikk

Publisert

#205

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold er med på Norges første offisielle statsbesøk til Kina siden normaliseringen. Foto:

Reiseliv står sentralt under Norges første offisielle statsbesøk til Kina siden normaliseringen. – Direkte flyruter mellom Norge og Kina vil sikre Asia-vekst, sier NHO Reiseliv direktøren.

Tirsdag reiste direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv sammen med statsministeren, næringsministeren og en stor næringsdelegasjon til Kina på Norges første offisielle statsbesøk siden normaliseringen av forholdet til Kina 19. desember i fjor.

NHO Reiseliv-direktøren er krystallklar på hva som må til for at Norge skal ta sin del av vekstmulighetene som ligger i det kinesiske turistmarkedet:

– Vi må gjøre Norge mer tilgjengelig gjennom en direkte flyrute mellom Norge og Kina. Da må norske myndigheter gjøre sitt for at flere norske flyselskaper får tilgang til russisk luftrom. Direkte flyruter med Kina vil øke tilstrømningen av kinesiske turister og reisende fra andre asiatiske land til destinasjoner i hele Norge, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Tror direkte flyruter vil sikre Asia-vekst

På bakgrunn av en avtale som startet i 1956 mellom de skandinaviske landene og Russland, er det bare SAS av de skandinaviske flyselskapene som har anledning til å fly den korteste veien til Asia over Russland, den såkalte Sibir-korridoren. Direkterutene som er etablert i Skandinavia, går ikke til norske flyplasser, men til svenske og danske.

– Det handler om å sikre like rammebetingelser for norske og utenlandske flyselskaper som betjener norske flyplasser. Dagens praksis med direkteruter til våre konkurrerende naboland utgjør en betydelig konkurranseulempe for Norge. Det gjør oss mindre attraktive for asiatiske turister som ønsker å fly direkte, sier Krohn Devold.

Enorm vekst av kinesiske turister til Norge

Norge har opplevd en stor vekst av kinesiske turister de siste årene. Fra 2015 til 2016 økte antallet kinesiske hotellovernattinger i Norge med 38 prosent til 372 556. I 2030 forventer OECD at Asias middelklasse vil være på over tre milliarder mennesker. Til sammenligning utgjør Europa og Nord-Amerika én milliard.

– Det asiatiske, pengesterke turistmarkedet utgjør et enormt potensial for Norge. Kinesisk middelklasse har fått øynene opp for landet vårt, og de fascineres av den norske livsstilen. Vi ser en økende trend der asiatene reiser mer på egen hånd og ikke nødvendigvis gjennom organiserte gruppeturer. Direkteruter gjør det enklere og raskere å reise hit, sier Krohn Devold.

Direkte flyruter mellom Norge og Kina vil sikre flere asiatiske turister til Norge #norskreiseliv

Oslo lufthavn Gardermoen styrkes som hovedinnfallsport

Regjeringens ferske reiselivsmelding slår fast at Oslo lufthavn Gardermoen som hovedinnfallsport skal styrkes. Det betyr flere internasjonale ankomster, raskere visumbehandling, forenklet transfer og mer effektiv passkontroll.

– For at Norge skal få flere asiatiske turister, må vi styrke flyplassene og få flere direkteruter til Norge. Blir våre innfallsporter kjent som flaskehalser, risikerer vi å miste vår del av den internasjonale turistveksten, avslutter Krohn Devold.


Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: