Vil bruke reiselivsbedrifter som ladestasjoner for elbil

NHO Reiseliv og Norsk Elbilforening ber Samferdselsdepartementet opprette en støtteordning for reiselivsbedrifter som ønsker å tilrettelegge for elbiler.

Det er en offentlig oppgave å tilrettelegge for nok ladestasjoner. I et brev til Samferdselsdepartementet (2013) ber NHO Reiseliv og Norsk Elbilforening om at det opprettes en støtteordning for reiselivsbedrifter som ønsker å tilby sine gjester lading av elbil.

Økende etterspørsel

– Vi ser en økende etterspørsel etter ladestasjoner, og mener det er naturlig å kunne lade bilen i forbindelse med et måltid, overnatting eller opplevelsesaktivitet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Tidligere hadde man skysstasjoner for at hesten skulle få høy og kusken få overnatting. I dag har man reiselivsbedrifter, hvor overnattingen er den samme, men hvor bilens «høy» er strømmen, sier Krohn Devold.

Mulig konkurransefortrinn

Den foreslåtte ordningen vil komme samfunnet til gode ved at det blir mer attraktivt å velge elbiler som fremkomstmiddel. I tillegg får reiselivsbedriftene et mulig konkurransefortrinn ved å kunne tilby strøm til sine gjester, mener NHO Reiseliv og Norsk Elbilforening. 

– Det er en sterk økning i antall elbiler, spesielt etter at Tesla Model S har kommet på markedet. Dette er noe myndighetene ønsker velkommen, men da må man også tilrettelegge for elbilbrukerne. Reiselivsbedrifter står for en egen infrastruktur rundt om i hele Norges land, og ladestasjoner på reiselivsbedrifter er en utmerket idé, sier Snorre Sletvold, generalsekretær i Norsk Elbilforening. 

Ny veileder for etablering av ladestasjon

– Bestill papirversjon hos elbil@elbil.no

– Se også www.elbil.no

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: