Bruk koronakrisen til å ta utdanning

Nyhet

Publisert

Illustrasjonsbilde servitør

NHO Reiseliv oppfordrer bedrifter og ansatte til å benytte seg av det nye bransjeprogrammet for reiseliv. Fotograf illustrasjonsbilde: Dreamstime.

Snu krisen til noe positivt og skaff deg mer kompetanse. Nå har du som jobber i reiselivet mulighet til å ta etter- og videreutdanning gratis, også mens du er permittert.

Gjennom et nytt bransjeprogram for reiseliv kan du delta på kurs eller starte på utdanningen du lenge har tenkt på. Det er helt gratis! Dagpengemottakere vil ikke miste dagpengene, og arbeidstakere kan kombinere opplæring med jobb.

NHO Reiseliv, Fellesforbundet, HK, Parat, Virke, LO, NHO og Kompetanse Norge har sammen engasjert utdanningstilbydere, og lanserer nå relevante opplæringstilbud for alle som jobber i reiselivet. NHO Reiseliv oppfordrer bedrifter og ansatte til å benytte seg av det nye bransjeprogrammet:

– Dette er en bra mulighet! Det er et bredt spekter av tilbud og utdanningsnivå i programmet, som er relevante enten man driver en liten opplevelsesbedrift eller jobber på et stort hotell. Man kan ta fagbrev, kurs i markedsføring, i ledelse og flere andre interessante temaer. Målet er at alle i reiselivet som ønsker faglig påfyll skal få muligheten til det, sier Ingrid Gauden, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Søk nå!

Det er laget en egen nettside med oversikt over alle utdanningstilbudene i programmet. Siden oppdateres fortløpende. Det første kurset starter allerede rett over pinse, onsdag 3. juni.

– Vi vet at interessen og kompetansebehovet i reiselivsnæringen er stort. Det er ikke ubegrenset med plasser på kursene, så jeg anbefaler de som er interessert å søke så snart som mulig, avslutter Gauden.

Regjeringen og Stortinget har bevilget 190 millioner kroner til en tiltakspakke til bedrifter og ansatte som er rammet av koronakrisen. Av disse skal 100 millioner gå til allerede eksisterende bransjeprogram, i tillegg til seks nye bransjeprogram i noen av de mest rammede bransjene, som reiseliv.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: