Restaurant- og matfag: en vei mot trygg og sikker jobb
Restaurant- og matfag er et sikkert utdanningsløp mot en trygg og givende jobb. Hvorfor lærer du mer om på Landskonferansen for Restaurant- og matfag (LKRM) 23. september.
Restaurant- og matfag er et sikkert utdanningsløp mot en trygg og givende jobb. Hvorfor lærer du mer om på Landskonferansen for Restaurant- og matfag (LKRM) 23. september.
Landskonferansen for Restaurant- og matfag (LKRM) samler rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorene og alle andre med interesse for restaurant- og matfagene, for kunnskapsdeling og faglig påfyll om aktuelle temaer.
Et aktuelt tema er det store behovet for faglært arbeidskraft i restaurant- og måltidsbransjen.
− Elever som starter på restaurant- og matfag nå, vil være svært attraktive på arbeidsmarkedet og dermed sikret jobb når de er ferdig med utdannelsen. For selv om koronapandemien har gjort det tøft for mange, skal restaurant og måltidsbransjen reise seg igjen. Derfor er Restaurant- og matfag et sikkert utdanningsløp for unge som er på jakt etter en trygg og givende jobb, sier Henrik Hamborg i NHO Reiseliv, som er medarrangør for årets konferanse.
Konferansen er også en svært viktig arena for å sikre økt rekruttering til restaurant- og matfagene:
− Næringslivet, både regionalt og nasjonalt, har lenge snakket om utfordringen ved at det utdannes for få med fagbrev i Norge. Dersom utviklingen fortsetter, vil det mangle mer enn 100 000 fagarbeidere i 2030. Det er også et stort behov for blant annet kokker, servitører, sjømathandlere og pølsemakere, sier Hamborg.
− På landsbasis har man i flere år slitt med rekrutteringen til disse fagene, og grunnene til dette er mange. På Landskonferansen for Restaurant- og matfag skal vi møtes for å utveksle erfaringer og sikre at vi i fellesskap tar de rette skrittene for å øke rekrutteringen fremover, fortsetter han.
Felles for arrangørene av konferansen er at de jobber målrettet med å heve anseelsen til restaurant- og matfagene, for å øke søkertallene til utdanningsprogrammet og bidra til høyere gjennomføringsgrad.
Spørsmål som vil bli tatt opp på konferansen:
Landskonferansen for Restaurant- og matfag 23. september 2021 er heldigital og går over en halv dag. Konferansen er åpen for alle med interesse for restaurant- og matfagene, og det er gratis å delta.
På konferansen møter du myndigheter, partene i arbeidslivet, rådgivere og faglærere i skolen, forskere, og ikke minst: ungdommer som deler sine erfaringer fra hverdagen som elever og lærlinger innen restaurant- og matfag.
Sandefjord 13. - 14. mai 2024
For deg som brenner for kompetanse og rekruttering til restaurant- og matfagene
Flinke fagfolk er en forutsetting for at Norge fortsatt skal vokse som reiselivsdestinasjon. NHO Reiseliv arbeider strategisk og politisk for å sikre riktig og nok arbeidskraft til norsk reiselivsnæring.
AOF Norge og Fagskolen i Viken har fått innvilget midler for gjennomføringen av digitale kurs gjennom bransjeprogrammet for reiseliv.
Det er ikke hva du blir, men hva du lærer, som er viktigst. NHO Reiseliv står bak rekrutteringskampanjen “Smak deg frem”, som har som mål å vise frem de mange karrieremulighetene og egenskapene du utvikler gjennom å velge restaurant- og matfag.