Europeisk jobbmesse 24. februar

Publisert

Den digitale jobbdagen Crossing Nordic Borders går av stabelen 24. februar og samler jobbsøkere fra hele Europa.

Leter du etter kokker, servitører eller andre type medarbeidere? På den digitale jobbmessen Crossing Nordic Borders 24. februar kan du som arbeidsgiver treffe jobbsøkere fra hele Europa.

Har du ikke lykkes med å finne kvalifiserte ansatte i Norge, kan arrangementet Nordic Crossing Borders 24. februar være en løsning, sier Henrik Hamborg, rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Tilgang på arbeidskraft er en stor utfordring for alle de nordiske landene. Derfor har Nav, i samarbeid med kollegaer i Sverige, Finland og Danmark gått sammen om bruke digitale verktøy for å løse bemanningskrisen.

24. februar 2022 er det klart for en digital jobbmesse der arbeidssøkere og arbeidsgivere kan bruke PC, nettbrett eller mobiltelefon for å finne hverandre. Les mer om messen her.

Vi får mange tilbakemeldinger fra bedrifter som sliter med å få tak i ansatte. Har du ikke lykkes med å finne kvalifiserte ansatte i Norge, kan arrangementet Crossing Nordic Borders 24. februar være en løsning, sier Henrik Hamborg, rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

European Job Days (EOJD) er støttet av EU-kommisjonen. Messen er for alle bransjer og har en egen kategori for restauranter, hoteller og turistbedrifter.  Hamborg forteller at det foreløpig er det påmeldt 1000 arbeidssøkere fra bla Spania, Italia, Portugal og Norge.

Vi forventer mange arbeidssøkere fra hele EU/EØS-området, så vær ute i god tid med å sette deg inn i hva som kreves for å delta, råder han.

Bli klar for rekrutteringsmessen

I forkant av den digitale jobbmessen 24. februar vil det bli gjort klar informasjon til både arbeidsgivere og jobbsøkere/jobbskiftere. Les mer om messen her.

Arbeidsgiverne i de aktuelle landene vil bli bedt om å registrere seg og sine arbeidskraftbehov i en egen portal som åpnes i disse dager, mens personer på jakt etter jobb kan lete etter stillinger, legge inn sin CV og vise interesse for stillingene i forkant. 

Registrer deg til jobbmessen Crossing Nordic Borders her

Det er Nav som gjennom Euressamarbeidet som er kontakt for arrangementet.

Tids- og kosntadseffektiv rekruttering

Det er Nav som gjennom Euressamarbeidet som er kontakt for arrangementet. Rådgiver i Nav Elisabeth Bomo sier at dette kan være en tids- og kostnadseffektiv måte å rekruttere på.

Målet er at bedriftene skal bli mer synlige, noe som svarer på den virkelig store utfordringen med å få kompetente hender og hoder til å flytte dit jobbene er. Bedriftene som registrerer seg vil nå potensielle arbeidssøkere både i Norden og i hele Europa. Det er gratis å delta, og vi ønsker at virksomhetene registrerer seg så raskt som mulig.

Alle bedrifter/virksomheter som blir med, får egen virtuell messeavdeling med mulighet for å laste opp egen bedriftspresentasjon og reklamevideo.

Chat og virtuelle intervjuer 

I løpet av den virtuelle messedagen vil løsningene i portalen åpne for direkte chat mellom arbeidssøkere og bedriftenes/virksomhetenes kontaktpersoner. Jobbintervjuer kan også foretas virtuelt

Nye arbeidsgivere melder seg på messen helt opp til messedagen, så det lønner seg å besøke messeplattformen regelmessig og oppdatere seg om bedrifter, arbeidsmuligheter og messeprogrammet.  

All informasjon og registrering er bare tilgjengelig på engelsk, men stillingsannonser og/eller CV kan være på norsk dersom en i utgangspunktet bare har interesse for Norden.  For å nå ut til et større søkertilfang, anbefales stillingsannonser på engelsk.

For mer informasjon om arrangementet, kontakt Elisabeth Bomo, NAV Nordland. elisabeth.bomo@nav.no, tlf: 958 05 446 eller Carolien Vandersmissen, NAV Troms og Finnmark. carolien.vandersmissen@nav.no, tlf. 904 72 034. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: