Nyttige lenker og info til deg som driver serveringsbedrift

Smilefjes, inspeksjoner, tilsyn og veiledere. Her finner du gode tips, lenker til veiledere og viktig info til deg som driver eller skal starte serveringsbedrift.

Mattilsynet gjør en viktig jobb for å sikre trygghet og hygiene i norsk serveringsnæring. Samtidig vet vi at bransjen selv til tider opplever stor frustrasjon knyttet til tilsynsutøvelse. NHO Reiseliv synes det er viktig å møtes og å ha en dialog, og vi har derfor vært i møte med Mattilsynet region Stor-Oslo. 

Det er nødvendig at tilsynene legger mer vekt på veiledning fremfor straff, og det er veldig positivt det tilbudet som mattilsynet nå har overfor nye og etablerte bedrifter. Samtidig anbefaler vi også bedriftene sterkt å sette seg inn i rettigheter og plikter knyttet til tilsyn, slikt at opplevelsen står i forhold til forventningene, sier sier næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv, Ole Michael Bjørndal. 

Nyttige lenker til deg som driver serveringsbedrift

Inspeksjon fra Mattilsynet

Hvordan er det å få mattilsynet på inspeksjon? Her finner du lenker som gir deg innblikk i hva du kan forvente, hvilke plikter og rettigheter dere har når Mattilsynet kommer, og hva som skjer etter et tilsyn.

Informasjon om tilsyn fra Mattilsynet | Mattilsynet.no

Råd og svar på ofte stilte spørsmål om tilsyn fra NHO Reiseliv og NHO

 

 

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Minstelønnssatser fra 1. april 2024

    Fellesforbundet, Parat og NHO Reiseliv har vedtatt meklingsforslagene. Dette innebærer at de tariffbundne bedriftene nå kan iverksette årets lønnsreguleringer. Logg inn og last ned satser og viktig informasjon her.

  2. 23 års aldersgrense på utested er lovlig

    Det er nå slått fast at et utested kan ha anledning til å operere med aldersgrenser som er høyere enn minstekravene i alkoholloven, som er 18 og 20 år.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: