Foto: Smak deg frem
Foto: Smak deg frem

Tema og program

Tema for Landskonferansen for Restaurant og matfag 2024 er
"Effektiv rekruttering, fullføring og livslang læring i mat- og måltidsbransjen"

 

Konferansen begynner med en uhøytidelig lønsj kl. 11.00, mens det faglige programmet starter kl. 12.00 og går til kl. 17.30. Dagens avsluttes med get-together og middag på hotellet.

Et sentralt tema på dag 1, er hvordan vi kan få flere til å fullføre en av utdanningene på Restaurant- og matfag. Det faglige programmet avsluttes med en panelsamtale som omhandler hovedtemaene for konferansen. Gjennom dagen blir du servert god mat og drikke, og en av serveringene står en voksenklasse ved Sandefjord vgs for. Dagen avsluttes med en kulinarisk opplevelse med lokale råvarer.  

Hovedtemaet dag 2 er livslang læring. Her vil du få innblikk i ulike etter- og videreutdanningstilbud for mat- og måltidsbransjen, samt erfaringer fra ulike bedrifter. Vi vil også komme inn på de ulike veiene til som nå kan føre fram til fag- og svennebrev, og hvordan NAV kan være en sentral samarbeidspartner når det gjelder å rekruttere og utdanne fra den såkalte arbeidskraftsressursen. Dag 2 avsluttes med en lunsj som tilberedes av selveste Juniorkokkelandslaget, og den bør du få med deg. Lunsjen avsluttes kl. 13.30.

Dag 1: Hovedtema: Rekruttering og frafall

Kl. 10.15 – 11.00 Registreringen åpner kl. 10.15

Kl. 11.00 – 12.00 Lunsj

Kl. 12.00 – 12.10 Velkommen til Vestfold v/Anne Strømøy, fylkesordfører i Vestfold

Kl. 12.10 – 12.40 Striden om opplæringskontorene: Hva forteller den oss om det særegne ved det
norske fag- og yrkesopplæringssystemet
v/Håkon Høst, NIFU

Kl. 12.40 – 12.55 Smak deg frem: Nasjonalt rekrutteringsprosjekt v/Henrik Hamborg, NHO Reiseliv, Espen Lynghaug, NHO Mat og Drikke, Merete Helland, NNN Forbund

Kl. 12.55 – 13.10 Kompetanse for kvalitet v/Susanne Ouff Moen, Universitetet i Sørøst-Norge (USN)

Del 1 - Hvordan gjøre grunnskolen til en god rekrutteringsarena til RM?

Kl. 13.10 – 13.30 Rekrutteringsfag til mat- og helse: Utvikling av produkter og tjenester og mat- og helse v/Monika Kubberud, Vestby ungdomsskole

Kl. 13.30 – 13.45 Pause

Kl. 13.45 – 14.00 Arbeidslivsfag som rekrutteringsarena til RM v/Trond Andresen, Greveskogen videregående skole

Kl. 14.00 – 14.15 Utdanningsvalg: og andre som rekrtteringsarena v/Mina Trygg Solberg, Kongseik ungdomsskole

Kl. 14.15 – 14.30 Morgendagens mat med Geitmyra Matkultursenter for barn v/Kine Bekkengen, Geitmyra Matkultursenter for barn

Kl. 14.30 – 14.40 Pause

 

Del 2 – Elevene har begynt på RM: Kvalitet og fullføring

Kl. 14.40 – 14.55 Karriereveiledning ved vår skole v/Bente Sommer Larsen, Thor Heyerdahl videregående skole

Kl. 14.55 – 15.15 Samarbeid med lokalt næringsliv v/Geir Ropstad, Tangen videregående skole

Kl. 15.15 – 15.20 YSK: En ordning som sikrer god gjennomføring - Film

Kl. 15.20 – 15.45 Lærlingenes mentale helse er også viktig v/Kristina Rabe, Vestfold fylkeskommune, Synnøve M. Storvollen, Vestfold fylkeskommune

Kl. 15.45 – 16.30 Pause

 

Del 3 – Videreutdanning og panelsamtale

Kl. 16.30 – 16.45 Videreutdanning av RM-lærere v/Halvor Spetalen, Oslo Met

Kl. 16.45 – 17.15 Samtale om fag- og yrkesopplæring
knyttet til mat- og måltidsbransjen
Børre Jacobsen, NHO Vestfold
Christine Rise, LO Vestfold
Trond Andresen, Greveskogen vgs
Kristina Rabe, Vestfold fylkeskommune
Lasse Berntzen, Hovedutvalg for utdanning
Espen Lynghaug, NHO Mat og Drikke

Kl. 17.15 – 17.25 Oppsummering og avslutning av dagen Moderator

Dag 2: Hovedtema: Livslang læring

Kl. 09.00 – 09.05 Velkommen til dag 2 v/Asle Faannessen, Konferansier

Kl. 09.05 – 09.30 «Lære hele livet» v/Are Turmo, NHO

Del 1 – Etter- og videreutdanning

Kl. 09.30 – 09.45 Sikre kompetente ledere: Kjøkken- og restaurantledelse v/Elizabeth Rose Skottheim, Fagskolen i Vestfold og Telemark

Kl. 09.45 – 10.00 Spesialisering i baker- og konditorfaget v/Lars Lindland, BKLF og Fagskolen i Viken

Kl. 10.00 – 10.15 Høyere yrkesfaglig lederkvalifikasjon: Mesterbrev v/André Kristansen, Mesterbrevnemnda

Kl. 10.15 – 10.30 Kompetanseheving i vår bedrit Konferansehotellet

Kl. 10.30 – 11.00 Pause med utsjekk

Del 2 – Ulike veier til fagbrev

Kl. 11.00 – 11.05 Ulike veier til fagbrev v/Asle Faannessen, Konferansier

Kl. 11.05 – 11.20 Fagbrev på jobb er et godt virkemiddel i arbeidet med kompetanseheving v/Marianne Grimsøen, ISS

Kl. 11.20 – 11.35 Samarbeid om tilrettelagt fag- og yrkesopplæring v/Sølvi Nymo, Telemark fylkeskommune

Kl. 11.35 – 11.50 Vi mobiliserer arbeidskraft i et arbeidsliv i omstilling v/Katrine Hestnes, NAV Vestfold og Telemark, Britt Ellen Løvold, NAV Sandefjord

Kl. 11.50 – 12.00 Avslutning av konferansen 

Kl. 12.00 – 12.15 Presentasjon av det norske juniorkokkelandslaget v/Espen Wasenius, Norske Kokkers Landsforening (NKL)

Kl. 12.30 – 13.30 Lunsj v/juniorkokkelandslaget

Praktisk informasjon

Landskonferansen for Restaurant- og matfag 2024 finner sted på Scandic Park Sandefjord 13. - 14. mai.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: