Landskonferansen for restaurant- og matfag

23. og 24. september 2019, på Vulkan Arena i Oslo

Jon Georg Dale

Jon Georg Dale.

Matnæringen er en stor og viktig næring, som har betydning for sysselsetting og verdiskaping i hele landet. Matministeren inviterer til bredt samarbeid.

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovedansvar for mat- og landbrukspolitikken. 

Mangfoldet i matmarkedet, både i form av produktutvikling og nye salgskanaler har blitt større de siste årene. Interessen for norsk mat som del av et spennende norsk reiseliv er økende og kan bety mye for videre vekst og verdiskaping med utgangspunkt i landbrukets og reindriftens ressurser. 

En nasjonal historie om mat og drikke må omfatte produkter fra både land og sjø, og inkludere både volumproduksjon og lokalmat. 

Byggingen av Matnasjonen Norge er ett av målene i landbruks- og matpolitikken som følge av Stortingets behandling av Meld. St.11 (2016–2017). Regjeringen har fulgt opp dette i forslaget til statsbudsjett fra Landbruks- og matdepartementet: "Det er eit stort potensial for auka verdiskaping knytt til lokalmat. Det er eit stort engasjement både lokalt og regionalt for å utnytte dette potensialet enda betre. Fleire regionar har difor utforma eigne matmanifest og planar for oppfølging av desse. Regjeringa vil ta grep for å samle desse initiativa for å synleggjere mangfaldet og konkretisere kva matnasjonen Noreg er og kan bli. I dette arbeidet vil regjeringa trekkje veksel på innspel frå ei samla matnæring, inkludert mellom anna råvareprodusentar, industrien, lokalmataktørar, kokkar og reiselivet."

Les også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: