Medlemskap og fordeler

Medlemskap i NHO Reiseliv lønner seg. Sjekk ut dine medlemsfordeler!

Dette er inkludert i medlemskapet ditt

Lokal ekspertise, bransjenettverk og møteplasser

Vi har regionkontorer som hjelper i deg i ditt nærområde. Som medlem får du også tilgang til våre digitale og fysiske møteplasser, Innspillsmøter og bransjeforum,hvor du blir kjent med viktige bransjeaktører og kolleger.

Gratis juridisk rådgiving innen arbeidsrett

Som medlem i NHO Reiseliv får du gratis juridisk hjelp i alle saker som omhandler arbeidsrett.  Våre advokater er en viktig støttespiller, og de har særlig erfaring og kunnskap innen arbeidsrett.

NHO Reiselivs advokater har  spesialistkunnskap innen serverings- overnattings og reiselivsbransjene.  

Maler, kontrakter, veiledere og håndbøker

Som medlem i NHO Reiseliv er kompetansen til et av de største arbeidsrettslige fagmiljøene i landet tilgjengelig for deg døgnet rundt på medlemssidene Arbinn.no.

På Arbinn.no finner du blant annet oppdaterte håndbøker, risikourderinger, skjemaer, kontraktsmaler og veiledere som du enkelt kan tilpasse din bedrifts behov, samtidig som du er sikker på at du oppfyller gjeldende krav.   Det gir deg en trygghet som arbeidsgiver.

 

Innholdet på Arbinn.no lages av advokatene og HMS-ekspertene i NHO Reiseliv og NHO.  Her får du svar på spørsmål om ansettelser, permittering, karantene, smittevern, sykefravær, HMS og mye mer. 

Maler og veiledere for medlemmer:

Flere maler finner du på NHOs digitale arbeidsgiverportal Arbinn.no.

 

Verktøy for arbeidsgivere på egen medlemsside

Arbeidskontrakt - verktøy med maler og veiledning
Få veiledning underveis når du lager arbeidsavtaler. Verktøyet har maler til bruk ved faste og midlertidige ansettelser, samt mal som kan benyttes ved ansettelse av arbeidstakere med ledende og særlig uavhengig stilling og daglig leder.

Digitalt verktøy for vurdering av HMS-risiko
Få oversikt og dokumentasjon på risikovurderinger i bedriften. Med vårt digitale verktøy kan du på en enkel måte gjøre risikovurderinger, prioritere tiltak og sette opp handlingsplan. Verktøyet er gratis for NHO medlemmer.

Personvernverktøy
NHOs personvernverktøy gir din bedrift et godt grunnlag for å etterleve kravene i personvernforordningen (GDPR) og den norske personopplysningsloven.

Kurs og videreutdanning med NHO Reiseliv-akademiet

Som medlem i NHO Reiseliv får du tilgang til en rekke kurs og videreutdanningsløp gjennom NHO Reiseliv-akademiet.

Programmene inkluderer lederkurs, kurs innen HMS, markedsføring, data og teknologi, arbedsrett og juss, cybersikkerhet og bærekraft. 

Alle kursene som tilbys gjennom NHO Reiseliv-akademiet er kvalitetssikret og arrangeres av kvalifiserte tilbydere, inkludert høgskoler, fagskoler og velrenommerte kursholdere med høy kompetanse. Enkelte av kursene i NHO Reiseliv-akademiet gir også studiepoeng.

Les mer om NHO Reiseliv-akademiet her 

Innkjøpskjeden - spar penger med gode betingelser på varer og tjenester

Innkjøpskjeden gir gode innkjøpsbetingelser på alt du trenger til din bedrift. Den administreres av landsforeningen NHO Reiseliv, og er åpen for medlemmer også i andre landsforeninger. 

Gjennom innkjøpskompetanse og forhandlingsmakt tilbys medlemmene konkurransedyktige innkjøpsbetingelser på et bredt sortiment av varer: 

 • mat og drikke, inkludert øl, vin og brennevin
 • non-food
 • utstyr
 • yrkesklær
 • forsikringsavtaler
 • kredittkortavtaler
 • telefoni
 • andre bransjerelaterte varer og tjenester
Partnerbonus

Innkjøpskjeden er eid av medlemmene og overskuddet tilbakeføres tilbake til medlemmene gjennom en attraktiv bonusordning. Medlemmer mottar en partnerbonus som gjør medlemskapet i Innkjøpskjeden direkte lønnsomt. 

Bonusen genereres og beregnes ut i fra nettofakturert kjøp fra avtalesortimentet og utbetales på bakgrunn av bonusgivende kjøpt foregående år, på toppen av de gunstige fakturabetingelsene.

Effektive innkjøpsrutiner og netthandel

Gjennom NHO Reiseliv Innkjøpskjedens netthandelsportal kan du bestille alt du trenger på ett sted. I tillegg gir portalen deg gratis tilgang til en rekke digitale tjenester som forenkler innkjøpsrutinene og hverdagen betraktelig.


Les mer

Politisk gjennomslagskraft - vi taler din sak

Vi får stadig nye medlemmer, og dette styrker vår gjennomslagskraft i viktige næringspolitiske saker. Med 3 800 medlemsbedrifter har vi tyngde og er det toneangivende talerør som samler og styrker hele den norske reiselivsnæringen.

Som medlem kan du fortelle oss hvor skoen trykker, og vi vil tale din sak både lokalt og nasjonalt. Les om vårt næringspolitiske arbeid

Advokathjelp ved offentlige anskaffelser

Regler om offentlig anskaffelse er komplisert materie. Medlemsbedrifter i NHO kan få råd og hjelp av NHOs anskaffelseseksperter om 

 • lov og forskrift om offentlige anskaffelser
 • konkrete anbudskonkurranser 
 • håndhevelse av regelverket

Våre erfarne advokater er blant de beste på feltet.

Kontaktpersoner for spørsmål om offentlige anskaffelser (for medlemmer)

Digital synlighet, kommunikasjon og medier

NHO Reiseliv utnytter mange ulike kommunikasjonskanaler for å synliggjøre og styrke norsk reiseliv, og jobber strategisk for å sette behovene i bransjen på agendaten i media. 

Vi hjelper også medlemsbedrifter som trenger bistand til mediehåndtering. Les om kommunikasjon og medier

Møt reiselivslederne

Med over 3 800 medlemmer er NHO Reiseliv Norges største felleskap for reiselivsledere. 

Vi har fått lov til å dele noen av erfaringene og historiene deres videre.

Intervjuer med ledere i våre medlemsbedrifter:

 1. ANNO Restaurant holder oversikten med horecainnkjop.no

  Langs brosundet i Ålesund ligger ANNO Restaurant, et populært sted for alt fra forretningsforbindelser og vennegjenger til par på romantisk middag. Med en meny basert på ideer fra det franske og italienske kjøkken, finner man noe for enhver smak. Vi har tatt en prat med kjøkkensjef Tore Kvamme, som har vært med helt siden start.

 2. Sorrisniva byr på opplevelser året rundt

  Caroline Laurhammer drømte om midnattssol og nordlys . Så hun sa opp jobben, solgte leiligheten sin og dro nordover. Det ble starten på et eventyr og Norges første og nordligste ishotell.

Dine tillitsvalgte i NHO Reiseliv

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

 • Veronika Vian
 • Avdelingssjef medlemsservice

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: