Foto:

Dette er NHO Reiseliv

NHO Reiseliv har over 3 600 medlemsbedrifter og er den største arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen for reiselivet i Norge. Vi arbeider målrettet for å fremme interessene til norsk reiseliv.

NHO Reiseliv er den største arbeidsgiverorganisasjonen for reiselivet i Norge. Vi har lokal ekspertise i hele Norge i form av NHO-regionkontorer, samt NHO Reiselivs egne regionforeninger og styrer. NHO Reiseliv er tilknyttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), som er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge.

Vår posisjon: NHO Reiseliv er nærings- og arbeidsgiverorganisasjonen for hele det norske reiselivet.

Hovedmål: Vi samler og styrker norsk reiseliv. Vi arbeider for å gi våre medlemmer arbeidsvilkår og utviklingsmuligheter som styrker reiselivsnæringen, slik at hvert enkelt medlem kan oppnå økt lønnsomhet og sunn vekstkraft for sin bedrift. NHO Reiseliv er reiselivseksperten som er talerør og toneangivende nærings- og arbeidsgiverorganisasjon for hele reiselivet i Norge.

Våre verdier: Modig, samspillende, tilgjengelig og troverdig.

Medlemsfordeler

Medlemskap i NHO Reiseliv lønner seg. Noen av våre viktigste medlemsfordeler er:

 • NHO Reiselivs politiske arbeid
  Vi arbeider målrettet med å synliggjøre og fremme reiselivets interesser overfor det politiske miljø sentralt og lokalt og andre steder hvor rammene for reiselivsbedriftenes settes.
 • Kommunikasjon og medier
  NHO Reiseliv utnytter mange ulike kommunikasjonskanaler for å synliggjøre og styrke reiselivsnæringen. Vi hjelper også medlemsbedrifter som trenger bistand til mediehåndtering.
 • NHO Reiselivs Innkjøpskjede
  Blir du med i Innkjøpskjeden får du gode innkjøpsbetingelser på mye av det du trenger til din reiselivsbedrift.

 • NHO Pensjon
  Vi har gjort det enkelt å få et godt pensjonstilbud til din bedrift. NHO Pensjon er en medlemsfordel levert av Storebrand.
 • Forsikringer
  Som medlem får du skreddersydde og gode betingelser på forsikring.

Se alle medlemsfordeler og bli medlem her

 

Hvem er våre medlemmer?

Våre medlemmer spenner fra små familieeide bedrifter til multinasjonale selskaper og opererer i disse bransjene:

 • Overnatting
  Overnattingsbedriftene er av grunnpilarene i norsk reiseliv. I overnattingsbransjen finner du hotell, campingbedrifter, fjellstuer, hytte- og leilighetsutleie.
 • Servering
  Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv. Serveringsbedrifter bidrar til at mat- og drikkeopplevelsen blir en viktig del av reiseopplevelsen, både for norske og utenlandske turister.
 • Camping
  Camping er en bransje i vekst som satser sterkt på kvalitet, opplevelser og nye kundegrupper. Campingbedriftene bidrar til stor verdiskaping lokalt og regionalt.
 • Opplevelser
  Opplevelsesbedriftene driver med alt fra guidede turer, hvalsafari og fornøyelsesparker til alpinanlegg, kajakk, hundekjøring og mye mer.

 • Kulturell og kreativ næring
  Kulturell og kreativ næring består av mange kommersielle virksomheter. Medlemskap i NHO Reiseliv passer for deg som driver festival, galleri, besøkssenter, museum eller annen form for privat kulturarena.
 • Idrettsarrangementer
  Idrettsarrangementer setter destinasjonene på kartet og gir positive ringvirkninger både for overnatting, handel, transport og restaurant.
 • Destinasjonsselskaper
  Destinasjonsselskaper, reisemålselskaper og turistkontorer spiller en viktig rolle som markedsførere av reiselivsbedrifter i sine regioner.
 • Bilutleie
  NHO Reiselivs Bilutleieutvalg arbeider for å gjøre rammevilkårene for bilutleiebransjen bedre.

Hvem er våre tillitsvalgte? 

De tillitsvalgte i NHO Reiseliv velges av årsmøtet. Alle styremedlemmene i NHO Reiseliv er arbeidsgivere som til daglig driver og leder bedrifter innen servering, overnatting, camping, opplevelserdestinasjonkulturell og kreativ næringidresttsarrangementer eller bilutleie

Les mer om styret og styremedlemmene i NHO Reiseliv her.

 

Se også:

Foto:

Vårt arbeid for å redde livsverk og arbeidsplasser

NHO Reiselivs årsrapport 2020

Her kan du lese NHO Reiselivs årsrapport for 2020 inkludert styrets beretning, organisasjonskart, våre mål og verdier, regnskap og revisors beretning.

NHO Reiselivs Årsrapport 2020 er i sin helhet produsert av kommunikasjonsavdelingen i NHO Reiseliv.


Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva som er problemet. Oppgi gjerne e-post slik at vi kan kontakte deg tilbake:

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: