Landskonferansen for restaurant- og matfag

23. og 24. september 2019, på Vulkan Arena i Oslo

Svein Magnus Gjønvik

Kokk

Svein Magnus Gjønvik.

Er kokkens fagutdanning utrangert ?

Svein Magnus Gjønvik vil utfordre oss, og spør:

  • Er vi tjent med store forskjeller på landsbasis i gjennomføring av prøvene?
  • Jobber vi feil med kvalitetssikring og våre nasjonale fagprøver?
  • Skal vi jobbe sammen for en nasjonal fagprøve ?
  • Det er flere som har utfordring med å definere hva en kokk er.

Svein Magnus er en som virkelig brenner for kokkefaget og fagopplæring. Hans bakgrunn er variert, og han har en kjent stemme i kokkemiljøer.

  • Fagutdannet kokk og servitør, jobbet som forpleiningssjef og utdannet seg på BI.
  • Jobbet som kokk og kjøkkensjef i flere år, og drevet egen virksomhet både med restauranter og kafeer, 
  • Var i flere år aktiv i organisasjonsarbeid gjennom tidligere FoS samt NHO.
  • Vært med i opplæringsråd, og sittet i prøvenemd for kokkfaget i Sør-Trøndelag i 14 år.
  • Laget flere kokebøker, samt deltatt i flere opplæringsvideoer for lærlinger.
  • Vært i landsstyret Norges Kokkemesteres landsforening i 12 år, hvorav 4 år som Landsformann (president).
  • Aktiv i nasjonal og internasjonal dommervirksomhet i kokkfaget hvorav flere år som hoveddommer i blant annet World Skills.
  • Driver i dag Matakademiet med aktiv kursvirksomhet for lærlinger nasjonalt.
  • Engasjert av NHO Reiseliv for å utvikle ny konkurranseform for kokkekonkurranse samt gjennomføre Yrkes-NM for kokk-, servitør- og resepsjonsfagene i 2018.

Les mer om landskonferansen

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: