Landskonferansen for restaurant- og matfag

23. og 24. september 2019, på Vulkan Arena i Oslo

Program

Mandag 9. april - Scandic Vulkan

10:00 17:00
Hovedtema: Rekruttering
10:00 12:00
Registrering og betaling

Husk at konferansen betales direkte til hotellet ved ankomst 

11:00 12:00
LUNSJ

 

12:00 12:05
Velkommen til konferansen

Leder av programkomitéen

Terje Tidemann

Leder av Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag

12:05 12:15
Velkomsthilsen ved ordfører i Oslo, Marianne Borgen

 

Marianne Borgen

Ordfører i Oslo
Les mer om Marianne her

12:15 12:35
Inviterer til bredt samarbeid om å bygge Matnasjonen Norge.

 

Jon Georg Dale

Landsbruks- og matminister
Les mer om Jon Georg Dale her

12:35 12:45
Bakgrunn for konferansen og presentasjon av arrangørene

 

12:45 13:00
PAUSE

 

13:00 13:45
Rekruttering til RM - hva virker, og hvorfor?

Opinion AS v/ Ole Petter Nyhaug, har utført en undersøkelse for å kartlegge hvilke rekrutteringstiltak som virker, og ikke virker.

Ole Petter Nyhaug

Partner/ kreativ leder i Opinion AS
Les mer om Ole Petter her

13:45 14:10
Hvordan lykkes med rekruttering?

Geir Rune er opphavsmann og drivkraft bak rekrutteringsprosjekter som Vi dekker til fest og Ung restaurant, og deler villig av sin lærdom. I fjor opplevde skolen han jobber på 74% økning i primærsøkere til VG1 RM. 

Geir Rune Larsen

Avdelingsleder RM Strinda videregående skole
Les mer om Geir Rune her

14:10 14:30
PAUSE

 

14:30 15:00
Kompetanse og rekruttering i Scandic Hotels AS

Møt HR-direktør Elin Ekrol, F&B direktør Norge Morten Malting og hotelldirektør Monica Egeberg

15:00 15:40
Rekruttering til de store bedriftene og kjedene

Her samler vi representanter fra industrien, hotell- og/eller restaurantkjeder som vil si noe om utfordringer og forslag til løsninger på hvordan få tak i nok faglært kompetanse. Du møter blant annet:

Gjøran Sæther, adm.dir. i Fursetgruppen som driver 22 spisesteder.

Petter Grøtvedt Kildebo, Nortura Ung

Arne Marius Berg, regiondirektør F&B i Thon Hotels.

15:40 16:00
PAUSE

 

16:00 16:45
Paneldebatt: Hva gjør vi, og hvem har ansvaret for rekruttering til restaurant- og matfag?

Debatten ledes av Øyvind Haram. Panelet består av:

Øyvind Haram

Øyvind André Haram er informasjonssjef i Sjømat Norge og har i tillegg ansvaret for rekruttering.

16:45 17:00
Oppsummering / avslutning

 

Terje Sletnes

Direktør, politikk og analyse, NHO Mat og drikke

17:45 23:00
Middag med Norges junior kokkelandslag
Menyen vi får servert mandag 9. april, er den samme menyen som juniorkokkelandslaget skal servere i VM for kokkelandslag, World Culinary World Cup i Luxembourg, i november 2018. Sted: Scandic Vulkan
Scandic Vulkan

Tirsdag 10. april - Scandic Vulkan

09:00 13:00
Hovedtema: Kompetanse og tilbudsstruktur
09:00 09:20
Regjeringens satsing på yrkesfag

Yrkesfagløftet er en av regjeringens viktigste prioriteringer. Regjeringen har tre hovedmål for yrkesfagløftet; tettere samarbeid mellom skole og arbeidsliv, mer fleksible løp i fag- og yrkesopplæringen og bedre kvalitet og relevans i opplæringen.

Jan Tore Sanner

Kunnskaps- og integreringsminister
Les mer her

09:20 09:35
Faglig råd for restaurant- og matfag

Siste nytt fra faglig råd med gjennomgang av den nye tilbudsstrukturen

Gunnar Bakke

Daglig leder, Baker- og konditorbransjens landsforening

09:35 09:50
Slik planlegger UDIR veien frem til en ny fagutdanning

Avdeling for fag- og yrkesopplæring, Utdanningsdirektoratet, om endringer i den yrkesfaglige tilbudsstrukturen

Kristiansen og Bertelsen
  • Karl Gunnar Kristiansen, sekretariatsleder SRY og faglige råd
  • Eirik Bertelsen, fagansvarlig restaurant- og matfag
09:50 10:30
Prøvenemdas rolle: Må vi ha en nasjonal standard, eller ikke?

Eksempler på ulike gjennomføringer av fag- og svenneprøver. 

10:30 10:50
PAUSE og utsjekk

 

10:50 11:10
NHO satser på yrkesfagene

Slik vil vi gjøre fag- og yrkesopplæringen bedre

Kristian Ilner

Seniorrådgiver, avdeling kompetanse og innovasjon
Les mer om Kristian her

11:10 11:20
Ungdom og yrkesfag

Hva tenker elevorganisasjonen om restaurant- og matfag?

Madeleine Fallang

Elevorganisasjonen, kontaktperson for restaurant- og matfag
Les mer om Madeleine her

11:20 11:40
Yrkesfagenes år 2018

Worldskills Norway er ansvarlig for kampanjen «Yrkesfagenes år 2018» på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. 

Benedikte Sterner

Spesialrådgiver utdannings-og kompetansepolitikk, LO
Les mer om Benedikte her

11:40 12:00
Matindustrien 4.0

Et nytt prosjekt skal gjøre ansatte i bedriftene bedre i stand til å ta i bruk ny teknologi.

Espen Lynghaug

Spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk, NHO Mat og drikke

12:00 12:15
Avslutning

 

Øyvind Haram

Sjømat Norge

12:15 13:00
LUNSJ i Mathallen

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: