Program
Mandag 9. april - Scandic Vulkan
Husk at konferansen betales direkte til hotellet ved ankomst
Leder av programkomitéen
Leder av Foreningen for opplæringskontorene i restaurant- og matfag
Opinion AS v/ Ole Petter Nyhaug, har utført en undersøkelse for å kartlegge hvilke rekrutteringstiltak som virker, og ikke virker.
Geir Rune er opphavsmann og drivkraft bak rekrutteringsprosjekter som Vi dekker til fest og Ung restaurant, og deler villig av sin lærdom. I fjor opplevde skolen han jobber på 74% økning i primærsøkere til VG1 RM.
Møt HR-direktør Elin Ekrol, F&B direktør Norge Morten Malting og hotelldirektør Monica Egeberg
Her samler vi representanter fra industrien, hotell- og/eller restaurantkjeder som vil si noe om utfordringer og forslag til løsninger på hvordan få tak i nok faglært kompetanse. Du møter blant annet:
Gjøran Sæther, adm.dir. i Fursetgruppen som driver 22 spisesteder.
Petter Grøtvedt Kildebo, Nortura Ung
Arne Marius Berg, regiondirektør F&B i Thon Hotels.
Debatten ledes av Øyvind Haram. Panelet består av:
- Ole Petter Nyhaug, partner i Opinion AS
- Petter Markussen, rekrutteringsansvarlig i Norges Kokkemesteres Landsforening
- Terje Tidemann, leder i FORM
- Hilde Veum, rådgiver i NHO Reiseliv
- Jens Petter Hagen, rådgiver i Fellesforbundet
- Halvor Spetalen, førstelektor Institutt for yrkesfaglærerutdanning (OsloMet)
Direktør, politikk og analyse, NHO Mat og drikke
Tirsdag 10. april - Scandic Vulkan
Yrkesfagløftet er en av regjeringens viktigste prioriteringer. Regjeringen har tre hovedmål for yrkesfagløftet; tettere samarbeid mellom skole og arbeidsliv, mer fleksible løp i fag- og yrkesopplæringen og bedre kvalitet og relevans i opplæringen.
Siste nytt fra faglig råd med gjennomgang av den nye tilbudsstrukturen
Daglig leder, Baker- og konditorbransjens landsforening
Avdeling for fag- og yrkesopplæring, Utdanningsdirektoratet, om endringer i den yrkesfaglige tilbudsstrukturen
- Karl Gunnar Kristiansen, sekretariatsleder SRY og faglige råd
- Eirik Bertelsen, fagansvarlig restaurant- og matfag
Eksempler på ulike gjennomføringer av fag- og svenneprøver.
- Kokk Svein Magnus Gjønvik
- Baker Erlend Løken Volden
- Fagkoordinator Thomas Nordli Andersen, Utdanningsetaten Oslo Kommune
Slik vil vi gjøre fag- og yrkesopplæringen bedre
Hva tenker elevorganisasjonen om restaurant- og matfag?
Elevorganisasjonen, kontaktperson for restaurant- og matfag
Les mer om Madeleine her
Worldskills Norway er ansvarlig for kampanjen «Yrkesfagenes år 2018» på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.
Et nytt prosjekt skal gjøre ansatte i bedriftene bedre i stand til å ta i bruk ny teknologi.
Spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk, NHO Mat og drikke
Sjømat Norge