Foto: Smak deg frem
Foto: Smak deg frem

Tema og program

Tema for Landskonferansen for Restaurant og matfag 2024 er
"Effektiv rekruttering, fullføring og livslang læring i mat- og måltidsbransjen"

 

Dag 1 vil du innledningsvis få en bransjeoppdatering fra både forskere, faglig råd for Restaurant- og matfag og nasjonalt rekrutteringsprosjekt, før vi går inn på dagens hovedtemaer: rekruttering og frafall.

Konferansen begynner med en uhøytidelig lønsj kl. 11.00, mens det faglige programmet starter kl. 12.00 og går til kl. 17.30. Dagens avsluttes med get-together og middag på hotellet.

Du får konkrete tips fra ulike skoler om hvordan grunnskolen kan være en god rekrutteringsarena til Restaurant- og matfag. Vi vil bla. ta utgangspunkt i både fellesfag og valgfag og hvordan disse kan være gode rekrutteringsarenaer til Restaurant- og matfag.

Et annet sentralt tema på dag 1, er hvordan vi kan få flere til å fullføre en av utdanningene på Restaurant- og matfag.
Det faglige programmet avsluttes med en panelsamtale som omhandler hovedtemaene for konferansen. Gjennom dagen blir du servert god mat og drikke, og en av serveringene står en voksenklasse ved Sandefjord vgs for. Dagen avsluttes med en kulinarisk opplevelse med lokale råvarer.  

Dag 2 begynner kl. 09.00. Hovedtemaet er livslang læring. Her vil du få innblikk i ulike etter- og videreutdanningstilbud for mat- og måltidsbransjen, samt erfaringer fra ulike bedrifter. Vi vil også komme inn på de ulike veiene til som nå kan føre fram til fag- og svennebrev, og hvordan NAV kan være en sentral samarbeidspartner når det gjelder å rekruttere og utdanne fra den såkalte arbeidskraftsressursen. Dag 2 avsluttes med en lunsj som tilberedes av selveste Juniorkokkelandslaget, og den bør du få med deg. Lunsjen avsluttes kl. 13.30.

Foreløpige programpunkter for LKRM 2024:

  • Trender fra bransjen
  • Best practice fra rekrutteringsarbeidet til skole og næringsliv
  • Livslang læring
  • Ny opplæringslov m/forskrift
  • Middag og mingling på kvelden
  • Måltider tilberedt av lokale Restaurant- og matfagelever og Juniorkokkelandslaget

Praktisk informasjon

Landskonferansen for Restaurant- og matfag 2024 finner sted på Scandic Park Sandefjord 13. - 14. mai.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: