Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Hvem får Horecabransjens Ærespris i 2020?

Publisert

En blid mann som står og poserer mot kameraet. Foto.

Arne Brimi, vinner av Horecabransjens Ærespris 2017. Foto: NHO Reiseliv

Horecas Ærespris er den høyeste utmerkelsen du kan få i bransjen. Prisen deles ut hvert tredje år. I 2020 skal historiens tredje prisvinner avgjøres.

I 2014 stakk den nylig avdøde Rica-gründeren Jan E. Rivelsrud av med prisen. I 2017 gikk prisen til Arne Brimi. I år skal hedersprisen deles ut under den historiske åpningskonferansen på SMAK.

Kandidatene skal ikke bare veies for sin innsats de siste årene, men må ha markert seg over tid. Gjerne livsverk som står - og står seg, sier Kristin Krohn Devold.

– Det knyttes stor spenning til hvem som får denne ærefulle prisen – som er den høyeste utmerkelsen en kan få i bransjen. Jeg oppfordrer hele bransjen til å møte opp på SMAK og bli med på å hedre prisvinneren, sier juryleder Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

"Horecabransjens Ærespris gis til en person som i tillegg til å ha vært markant i bransjen i en årrekke, også har vært en forbilledlig arbeidsgiver med tanke på etisk standard, kvaliteten på HRM (særlig bredt på rekruttering ved læringer), og med gode/tilfredsstillende økonomiske resultater over tid. Vinneren bør ha stått for nyskapning, forankret i norsk virkelighet", heter det i kriteriene.

Verdige prisvinnere

Rivelsrud startet karrieren som ansatt på Holmenkollen Turisthotell, hvor han klatret i gradene og til slutt endte som direktør. Fra 1970-årene bygde han og hans medarbeidere opp Norges største og mest fremgangsrike restaurant- og hotellkjede, Rica. "RI" står for Rivelsrud og "CA" for hans svoger og medeier, Carl Bernadotte. Etter oppkjøpet av Scandic Hotels, er alle Rica-hotellene omprofilert til Scandic-hoteller.

Arne Brimi fikk prisen for sin "uvurderlige innsats for norsk matkultur, både nasjonalt og internasjonalt". I tillegg har han bidratt sterkt til rekrutteringen til kokkefaget. Brimi var en av de mest aktive og synlige norske kokkene som gjorde sitt inntog i det norske kjøkkenet på 1980-tallet. Siden har han befestet og holdt posisjonen som en av landets ledende kokker.

NHO Reiseliv, Horeca og Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge bak prisen

Bak prisen står NHO Reiseliv, Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN) og bransjemagasinet Horeca. Juryen består av juryleder Kristin Krohn Devold (administrerende direktør i NHO Reiseliv), Morten Karlsen (innkjøpsdirektør i NHO Reiseliv), Joe Harald Strand (daglig leder i BFSN) og Morten Holt (redaktør i Horeca). Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen, vil få gleden av å dele ut prisen. 

 Hvem får prisen i 2020? Møt opp på Norges Varemesse på Lillestrøm 3. mars kl. 09:00.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: