Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Michelinutdelingen: Stjernefest i Norge

Publisert

Et oppdekket bord, og kokker på et kjøkken. En mann med dress som står ved siden av bordet og ser mot kamera. Foto.

Det knytter seg stor spenning til om Fagn får beholde sin stjerne under prisutdelingen på mandag. Foto: Fagne Restaurant

Det er duket for fest når den prestisjefylte Michelinutdelingen for første gang blir avholdt i Norge. — At arrangementet legges til Norge, og ikke minst til Trondheim, er stort for profileringen av både Trondheim og Norge som reisemål, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Setter Trondheim på kartet

Utdelingen vil avholdes 17. februar i Trondheim, en by som i løpet av de siste årene er blitt en viktig kulinarisk destinasjon i Norge og i Norden. Den 17. februar vil Michelin sammen med Visit Trondheim, holde den årlige presentasjonen av nye stjernerestauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2020. Selve utdelingen vil skje i Olavshallen, etterfulgt av en middag for gjestene på Britannia Hotel.

Det ryktes at flere av NHO Reiselivs medlemmer både får beholde stjernene sine i tillegg til at noen vil stikke av med en stjerne eller to, så vi kommer til å følge nøye med på utdelingen, sier Kristin Krohn Devold.

— Det at arrangementet legges til Norge og ikke minst til Trondheim er stort for profileringen av både Trondheim og Norge som reisemål. Det kommer rundt hundre toppkokker og like mange internasjonale matjournalister. I tillegg samles hundrevis av folk fra bransjen i Trondheim denne dagen, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

"Under" kan stikke av med to stjerner

Under prisutdelingen i fjor fikk Trondheim sine aller første Michelin-stjerner. Credo og Fagn ble belønnet med hver sin stjerne. Det knytter seg stor spenning til om Credo kan få stjerne nummer to under utdelingen, i tillegg til om Fagn får beholde sin.

Speilsalen Britannia, vertskapet for den store festmiddagen for 600 gjester, har en mulighet til å gå rett på to stjerner. Under, verdens største undersjøiske restaurant, kan også stikke av med to stjerner. Stavanger-restaurantene Re-naa og Sabi Omakase har allerede en stjerne. Mye tyder på at de får beholde disse.

Bærekraft og innovasjon

— Det er et privilegium å ha så mange fantastiske kokker med på laget. De gjør en utrolig viktig jobb. Hvis det er noen unge som lurer på hva de skal velge innen utdanning, så er kokk et kjempespennende yrke som kommer til å ta en enda viktigere rolle i arbeidet mot et bærekraftig samfunn. Kokkene har blitt viktige rollemodeller, og bør være en inspirasjon for mange unge, fortsetter Krohn Devold.

— Credo er et godt eksempel. Siden restauranten startet opp i 1998 har fokuset vært på lokale råvarer. Bjerkan er veldig opptatt av at alt skal brukes – og gjerne gjenvinnes, sier Krohn Devold.

Bærekraftsprisen, eller Michelin Nordic Guide Sustainability Awards, ble for første gang utdelt i fjor. Heidi Bjerkan, som er kjøkkensjef på Credo, ble tildelt denne prisen for hennes sterke fokus på lokale, bærekraftig, produserte råvarer.

— Det ryktes at flere av NHO Reiselivs medlemmer både får beholde stjernene sine i tillegg til at noen vil stikke av med en stjerne eller to, så vi kommer til å følge nøye med på utdelingen, avslutter Krohn Devold.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: