Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Coca-Cola tar bærekraftsgrep

Publisert

#205

Flasker av 100% resirkulert plast.

Norge er et av de første landene i verden der Coca-Cola vil gjennomføre store endringer på emballasjen: Alle flaskene skal lages av 100 % resirkulert plast!

Fra uke 10 i år vil alle flaskene Coca-Cola produserer i Norge lages utelukkende av resirkulert plast. Dette betyr en årlig reduksjon i bruken av ny plast med 4 300 tonn (75 %), og i klimautslippene fra flaskeproduksjonen med 25 %. De nye flaskene skal pantes som før.

Med overgangen til 100 % resirkulert plast håper Coca-Cola det kan bidra til målet om en norsk sirkulær økonomi for plast; et lukket kretsløp der all norsk plast til drikkevareemballasje samles inn og gjenvinnes. Flasker med Coca-Cola, Fanta, Sprite og Urge i norske butikkhyller vil dermed være laget av 100 % resirkulert plast1. I tillegg er allerede Telemark av Bonaqua og Fuzetea, og snart også Powerade, produsert med 100% resirkulert plast.

Norge som spydspiss

Overgangen til 100 % resirkulert plast1 i Norge er en del av Coca-Cola sin internasjonale strategi, med mål om en verden uten emballasjeavfall.
I Norge har man forutsetningene for å lede an på dette området. Vi har et av verdens beste system for panting, som driftes av Infinitum. Pantesystemet, kombinert med nordmenns sterke ønske om å bruke det, gjør målet om en sirkulær økonomi for plast mer oppnåelig her enn kanskje noe annet sted i verden. Som en stor aktør har Coca-Cola et ansvar for å bidra til denne utviklingen, noe de viser gjennom dette tiltaket.

For Coca-Cola er overgangen til 100 % resirkulert plast på flaskene det eneste riktige å gjøre. Selskapet har jobbet lenge med bærekraftig emballasje, blant annet da de tok i bruk PlantBottle – laget av 22,5 % plantemateriale og 25 % resirkulert plast – på deres norske flasker i 2013. Når de går over til kun å bruke resirkulert plast her i Norge, er det viktig steg videre på veien mot en mer bærekraftig fremtid.

100 % resirkulert plast i hele plastporteføljen (bortsett fra etikett og kork)

Coca-Logo-Intiativ.png

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: