Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Tørr og varm i vær og vind

Publisert

Mann i snøkledd fjell som pakker sin sekk

Foto: Brynje of Norway

Høst- og vintersesongen er her, og det er tid for å ruste seg for kalde dager og skiftende vær. Den lille familiebedriften Brynje of Norway fra Larvik har utrustet mange tøffe turer og ekspedisjoner. Når Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for dine gjester og ansatte også.

Helt siden 1887 har Brynje of Norway laget klær av høy kvalitet. Da Hillary og Tenzing kom først til topps på Mt. Everest i 1953, var det med Brynjes helsetrøye innerst mot huden.
 
Brynje brukes av forsvaret, Norsk Polarinstitutt, ekspedisjonsfolk, guider og folk i tøffe yrker. Når Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for både ansatte og kunder på kalde høst- og vintereventyr. Med alt fra skalljakker og bukser til ullklær, nettingundertøy og tilbehør har Brynje alt du trenger for å holde varmen i kaldt og skiftende vær.
 
Samfunnsansvar, natur- og miljøhensyn sitter i ryggraden hos de ansatte og styrer alle de små og store beslutninger som tas i det daglige. I motsetning til andre som stadig skifter ut kolleksjoner og legger til rette for at folk skal kjøpe nytt, lager Brynje modeller som skal leve i år etter år. I juni 2020 ble Brynje sertifisert som Miljøfyrtårn-bedrift, noe de er svært stolte av. Brynje sier det slik: - Vi lager kvalitet som skal vare lengst mulig. Resten er opp til deg. Bruk klærne lenge, følg vaskeanvisningen og reparer. Det er bra, både for naturen og lommeboka.

Bredt sortiment, høy kvalitet og god pris

Slik handler du Brynje-produkter

  • Send e-post til kundeservice@brynje.no. Oppgi firmanavn og at dere er medlem av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.
  • Brynje sender deg brukernavn og passord.
  • Logg inn på brynje.no og handle til avtalepris.

Logo & skreddersøm
Brynje kan sette din logo på de fleste produkter. Mange plagg egner seg for utsalg i f.eks. resepsjon og som gave til ansatte. Se brynje.no/brodering

Med et bredt sortiment har Brynje alt du trenger for å holde både gjester og ansatte varme og komfortable. Som medlem av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden får du god avtalepris og 5 års garanti på alle Brynje-plagg. Det betyr at du kan tilby dine ansatte og gjester klær av topp kvalitet til en overkommelig pris. Og med disse produktenes holdbarhet og funksjonalitet kan du være sikker på at de vil vare i mange sesonger fremover.

Brynjes tips og råd for ikke å fryse

Vi tør påstå at ingen mennesker liker å fryse. Det er ubehagelig, og kalde kropper tappes fort for energi. Frysing utgjør også en sikkerhetsrisiko både for deg selv og andre. Uansett hvor på kloden du befinner deg, så er det de samme prinsippene som gjelder for å kle seg.
 
Med tre lag tøy på kroppen kan du enkelt regulere kroppstemperaturen ved å ta av og på tøy etter behov. Tre lag gjør deg varm fordi lagene holder på luft som isolerer. Dersom du i tillegg velger plagg som transporterer fukt vekk fra kroppen og isolerer når du er i ro, holder du deg enda varmere.
 
1. Innerlaget skal frakte fukt vekk fra kroppen og isolere
Når du blir varm, produserer kroppen svette for å kjøle deg ned. Hensikten med det innerste laget er å frakte fukt vekk fra kroppen og holde deg varm når du ikke er i bevegelse. Innerlag kommer i forskjellige tykkelser, vekt og materialer, så velg ut fra aktivitetsnivå og temperatur.

Tester fra Krigsskolen og Sintef har slått fast at Super Thermo netting er det undertøyet som frakter fukt vekk, tørker raskest og isolerer best innerst mot huden. Ved høy aktivitet, i vått eller kaldt vær, sørger nettingen for luftsirkulasjon og frakter damp og overskuddsvarme vekk fra kroppen. Ved lav aktivitet holder nettingen på varmluften slik at du får et isolerende lag nærmest kroppen. På grunn av denne dobbeltvirkningen holdes kroppstemperaturen under kontroll – som en termostat. Overoppheting og nedkjøling er hovedårsakene til energitap, og nettingen forhindrer begge deler. Super Thermo er ekstremt slitesterk, kan resirkuleres og passer for deg som syns at ull klør.

Arctic Double er et to-lags, knallvarmt undertøy med netting innerst og merinoull utenpå. Ved høy aktivitet ledes fukt bort fra huden gjennom nettingen. Ullen suger opp og fordamper fuktigheten videre vekk fra kroppen. Arctic er kåret til «best i test» og har vunnet Teko innovasjonspris. Wool Thermo grovmasket ullnetting egner seg godt ved lav aktivitet og når du svetter lite. Wool Thermo Light finmasket ullnetting egner seg best vår, sommer og høst.

Tips: Om du svetter lett på tur kan du teste kun 1-2 lag netting under skalljakka! Netting innerst fungerer også på kontoret, i resepsjonen etc.


2. Mellomlaget skal isolere og gi varme
Det mellomste plagget skal være lett, puste godt, isolere og gjøre deg varm under skallet. Mellomlaget må være litt løsere enn innerlaget, men likevel ha god kontakt. Ull, polypropylene og polyester er eksempler på materialer du kan velge.
 
Classic ulltrøye egner seg godt utenpå det innerste nettinglaget. Polar jakke eller vest. Polar-serien ble laget etter ønske fra flere Grønlands-ekspedisjoner. De trengte lette plagg med stor isolasjonsevne og lav vekt som tørker raskt. Plaggene består av to lag og er blant de varmeste og letteste på markedet. De har svært lang holdbarhet, kan resirkuleres og er ideelle for alle som ikke tåler ull.
 
3. Ytterlaget skal slippe ut fukt og beskytte mot vind og nedbør
 
Brynje Expedition skall er robuste og slitesterke plagg som er laget for høyfjell og ekspedisjonsbruk. Jakkene er utviklet i samarbeid med ledende guider, noe som har resultert i mange, gjennomtenkte tekniske detaljer. Viktige stikkord er: Robusthet og slitestyrke, stretch og god bevegelighet, vind- og vannavvisende stoff. I 2020 valgte Norsk Polarinstitutt Expedition-skall til sine ansatte i Antarktis.
 
Brynjes skallbukser er laget for ulike type forhold og aktiviteter. Buksene har gode luftemuligheter langs beina, gir stor bevegelsesfrihet og er robuste og slitesterke. Husk skallvotter med tovede ullvotter inni som gir fingrene nærkontakt på kalde dager. Husk også egnede briller for å beskytte øynene mot vind, sol og snø.
   
 
Ingen har fasiten på hva slags bekledning som er «best» for deg – men heldigvis er vi mennesker nokså likt skrudd sammen. Vi håper du finner løsninger som du er fornøyd med! Se brynje.no/pakkelister for flere tips og råd.
 

Kontakt Brynje of Norway

  • Nettbutikk og mer info: www.brynje.no
  • Larvik: Hovedkontor, fabrikkutsalg og outlet på Øya 41.
  • Oslo: Butikk og outlet i Kongens gt. 16. 
  • Brynje pakkelister: brynje.no/pakkelister
  • @brynjeofnorway på Instagram: Send gjerne en melding og bruk #brynjeofnorway
 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: