Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.
Foto: Brooke Lark, Unsplash.com.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

Innkjøpskjeden + Horecainnkjøp = smarte innkjøp

Nye Michelinstjerner til Norge

Publisert

Her ser du Under i Lindesnes, Europas første undersjøiske restaurant

Under, Europas første undervannsrestaurant, fikk sin første stjerne. Foto: Lillian - stock.adobe.com

Mandag kveld ga den prestisjetunge restaurantguiden Michelin sine utmerkelser til de nordiske landene. Norge tok storeslem og stakk av med nesten halvparten av årets nye stjerner. Flere av NHO Reiselivs medlemmer ble hedret i Olavshallen denne kvelden.

Hundrevis av journalister og tusenvis av matentusiaster fulgte nøye med på seremonien. 

Å få en Michelin-stjerne er en enorm anerkjennelse. Vi i NHO Reiseliv ønsker å gratulere våre medlemmer med stjernene sine. Dere løfter matnasjonen Norge, sier Kristin Krohn Devold.

– Det ligger veldig mye hardt arbeid bak en Michelin-stjerne. Man må også ha en vilje til å satse, og et team som leverer perfeksjon i verdensklasse. All heder og ære til de som lykkes, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. 

Re-Naa med to stjerner

Stavanger-restauranten Re-Naa fikk sin første stjerne i 2017. Re-Naa ble den gang historiske som første restaurant lokalisert utenfor Oslo til å motta en stjerne. Mandag kveld kunne Sven Erik Renaa og teamet hans motta sin andre stjerne. 

To nykommere

Under i Lindesnes og Speilsalen i Trondheim ble mandag kveld en del av den eksklusive Michelin-klubben. Under, Europas eneste undervannsrestaurant, fikk sin første stjerne. Undervannsrestauranten på Lindesnes har hatt stjerneambisjoner siden åpningen i mars i fjor. Speilsalen i Britannia Hotel mottok også sin første stjerne - etter kun ti måneders drift. 

Credo og Fagn beholdt sine stjerner. Sammen med Speilsalen har Trondheim nå tre Michelin-restauranter. Sabi Omakase og Statholdergaarden beholdt også sine stjerner. 

Femkløvermerket til Credo, Rest, Einer og Stallen

I år skulle Michelin dele ut tre spesialpriser: Prisen for bærekraft, service og mentor-prisen. Bærekraftsprisen ble for første gang delt ut i fjor. Da gikk den til Heidi Bjerkan og Credo. I tillegg til bærekraftsprisen har Michelin laget et nytt miljømerke - femkløvermerket. Denne gis til restauranter som driver spesielt bærekraftig. Heidi Bjerkan ved Credo, Jimmy Øien på Rest, Svein Trandem ved Restaurant Einer og Sebastian Myhre i Stallen ble alle hedret for bærekraft. Smalhans i Oslo fikk beholde sin Bib Gourmand, som er nivået under stjerne. 

– Hvis det er noen unge som lurer på hva de skal velge innen utdanning, så er kokk et kjempespennende yrke som kommer til å ta en enda viktigere rolle i arbeidet mot et bærekraftig samfunn. Kokkene har blitt viktige rollemodeller, og bør være en inspirasjon for mange unge, fortsetter Krohn Devold.

– Å få en Michelin-stjerne er en enorm anerkjennelse. Vi i NHO Reiseliv ønsker å gratulere våre medlemmer med stjernene sine. Dere løfter matnasjonen Norge, avslutter Krohn Devold. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: